Update Radio.NL dossier Buitenreclame

Op de website Radio.NL is sinds enkele maanden een nieuw dossier toegevoegd: Buitenreclame. Wekelijks adverteren veel radio- en tv-stations via billboards om een groter bereik te creëren. Omdat het dossier continue bijgewerkt wordt, brengt Radio.NL regelmatig een overzicht met de nieuw toegevoegde campagnes.

Een station dat eigenlijk nooit in het overzicht ontbreekt is Radio 538. De zender geeft jaarlijks miljoenen uit aan marketing en is daarom altijd wel ergens langs de weg te vinden.

Dit keer was Radio 538 op diverse elektriciteitshuisjes en VRI (verkeerslichten)kasten te vinden (Ruud de Wild en Turn me on). Daarnaast werd de mast bij Schiphol aangepast en ging 538 XL on tour.

Wild FM Hitradio kreeg het weer voor elkaar om op de reclameborden van een bekend lingeriemerk te komen. Daarnaast startte ook Radio Decibel met een nieuwe campagne.

Veronica televisie ondersteunde de start van het programma Beat de Mol met een grote buitenreclamecampagne. RTL4 deed hetzelfde voor Ushi & Loesi.

Maar ook bij de publieke omroepen werden, ondanks de aankomende bezuinigingen, nog wat potjes gevonden voor reclame. Zo zendt Ned 2 de beste documentaires tijdens de IDFA uit en kwam de EO met de Pelgrimscode op Ned 1.

BNN liet opnieuw weten niet los te laten en  RTV Noord-Holland schreeuwde opnieuw van de daken wereldberoemd te zijn in Amsterdam en Aalsmeer. Comedy Central heeft een actie rondom de film van de New Kids.

Aan de buitenlandsectie is tenslotte een reclame achterop een stadsbus van de classic rockzender 105.9 The Edge (WVRX) uit Washington D.C. toegevoegd.

Het dossier buitenreclame van Radio.NL is te bereiken via de link onder het kopje ‘Tips- info’ aan de rechterkant van deze site en via Radio.NL/Buitenreclame!

Heeft u een leuke foto van buitenreclame van een radio- of televisiestation uit Nederland of de rest van de wereld, mail deze dan, met vermelding van waar en wanneer deze gefotografeerd is, naar Radio.NL en wij zullen deze toevoegen aan het dossier Buitenreclame. [RS/Radio.NL]