Kort media nieuws: donderdag 28 februari 2002

[15.00 uur]
Goedemiddag.

Net 5 zendt vanaf september een nieuw life-style magazine uit. Life & Beauty is de schoonheidsvariant op het RTL 4-programma Life & Cooking. Hoe het programma er precies uit gaat zien en wie het gaat presenteren is nog niet bekend.

Martijn Lindenberg, de terugtredende chef-sport van de NOS, blijft werken voor die omroep. Hij zal voortaan de directie van de NOS adviseren over sportrechten. Daarnaast blijft hij werkzaam als regisseur voor Studio Sport en NOS Actueel.

RTL 4 brengt vanaf 25 maart de nieuwe Nederlandse comedyserie ‘Volgens hem, volgens haar’ op het scherm. De serie draait om een echtpaar dat over talloze dingen van mening verschilt. Elke aflevering duurt slechts een kwartier en wordt geschoten vanuit een vast camerastandpunt. De hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor Bart Oomen en Marina Duvekot.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket
Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Televisieproducent Endemol heeft per ongeluk twee dode dichters uitgenodigd voor het KRO-programma ‘Tien voor Taal’. De producent had uitgeverij Querido benaderd met de vraag of drie dichters aan het programma zouden willen deelnemen. Twee van hen zijn al geruime tijd overleden. Inmiddels heeft Querido aan Endemol voorgesteld andere dichters uit te nodigen voor Tien voor Taal.

CBS, 1 van de netwerken in de V.S. , zal deze zomer gaan starten met de 3e reeks van Big Brother 3. Er zal wel wat gesleuteld worden aan wat nieuwe onderdelen, maar wat precies wilde CBS niet prijsgeven. Er zullen in de nieuwe reeks 12 personen gaan meedoen.

Vanaf april zal Net 5 iedere dinsdagavond het programma “I Love… ” gaan uitzenden. In dit programma zullen telkens bekende Nederlanders terugkijken op de jaren ’80. Inmiddels is al bekend dat Robert ten Brink, Ruud de Wild en Angela Groothuizen in dit programma te zien zullen zijn.

Endemol heeft 100% van de aandelen verworven in Societe Miss France, het bedrijf dat jaarlijks de Franse versie van de wereldberoemde schoonheidswedstrijd organiseert. Miss France gaat deel uitmaken van Endemol France, een volle dochter van Endemol.

Smaakmakers is een wekelijks, 3-uur durend programma over popmuziek, gepresenteerd door de Vlaming Michel Follet op Radio 2. Hij vraagt naar de smaak van zijn luisteraars, laat zijn favoriete Hollandse artiesten aan het woord en presenteert muziek die deze week op de markt komt. Iedere week staat de muzikale smaak van een (politieke, sportieve of culturele) gast centraal. Zaterdag is dat zanger Harry Slinger van Drukwerk.

In Amsterdam zijn gisteravond de Edison Music Awards 2002 uitgereikt. De Edison oeuvreprijzen gingen naar de zanger Rob de Nijs en de Britse popgroep de Simple Minds. Zij werden door een onafhankelijke vakjury gekozen. De publiekswinnaars van de prestigieuze muziekprijzen waren onder meer Frank Boeijen en Mathilde Santing in de categorie beste zanger en beste zangeres. De gitaarband Johan was de meest populaire Nederlandse groep. De Edison Stichting kreeg dit jaar zo’n 35.000 stemmen binnen. Geruchten dat er gefraudeerd zou zijn met de stemmen bleken na een extra controle onjuist te zijn. De Edisons werden voor de 42-ste keer uitgereikt.

Mark van Berkel en Kirsten van Nieuwenhuijzen hebben Endemol Nederland verlaten en zijn per 1 februari j.l. een eigen formatbedrijf gestart onder de naam Intellygents. Het duo was zes jaar lang de creatieve rechterhand van John de Mol en stond mede aan de basis van vele Endemol formats, waaronder Big Brother en dit seizoen de TROS Sport Quiz, de TV-Makelaar en de Goed Geld Show. Met de oprichting van hun eigen bedrijf heeft het tweetal direct de interesse gewekt van een aantal buitenlandse zenders en produktiebedrijven. Intellygents concentreert zich puur op content creation & consultancy.

Naar de eerste aflevering van de Staatsloterijshow: The Big Mission hebben dinsdagavond 1,2 miljoen mensen gekeken. Dat heeft Kijk- en LuisterOnderzoek van de NOS berekend. In The Big Mission maken deelnemers uiteindelijk kans op een ruimtereis.

Acht Nederlandse tv-programma’s worden op 29 april in San Francisco bekroond met een Golden Gate Award. Op dit internationale tv- en filmfestival krijgt Cherry Duijns een onderscheiding voor de beste documentaire (De droom van de beer).

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Als het aan media- en entertainmentbedrijf ID&T ligt, is Nederland binnen vijf maanden een jongerenzender rijker. ID&T is organisator van grote dancefeesten als Sensation, Trance Energy en Massive. Het bezit een radiostation en diverse magazines en verkoopt tienduizenden verzamel-cd’s per jaar. Met de televisiezender hoopt het op blijvend contact met dansminnend Nederland.
Lees hier verder

De actievoerende redacties van krantenuitgeverij de Hollandse Dagblad Combinatie zijn onder voorwaarden bereid te praten met de directie. Dat is maandagavond gebleken na een plenaire redactiebijeenkomst in Haarlem.
Lees hier verder

De VARA-serie De enclave wordt eerst in de bioscoop uitgebracht, voordat hij op televisie verschijnt. Filmhuizen in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Groningen laten de film zien. De serie, geregisseerd door Willem van de Sande Bakhuyzen, speelt in de nabije toekomst. Het onderwerp van de serie is de val van Sbrebrenica.
Lees hier verder

Vanaf vandaag ligt hij in de winkel: de Dango van 3FM deejay Eric Dikeb. Deze tango, waarin de noten van de ’tango van Maxima’, zijn omgedraaid, is niet gemaakt in Hilversum, maar in Elst, door Marco Leeuwis. Leeuwis: “Eric en ik kennen elkaar van de Apres skihut in Rotterdam. Ik draaide daar en Eric zong er op de bar. Toen Eric mee ging doen aan het afslankprogramma Big Diet, vroeg hij mij af en toe een nummer voor hem te componeren.”
Lees hier verder

Lees hier verder

RTL.de sluit een ‘streaming content deal’ met KPNQwest. RTL zocht onderdak voor terrabytes aan data die de website trekt. KPNQwest gaat een schaalbare verbinding aan RTL leveren zodat meer live uitzendingen en evenementen vanaf de website door veel bezoekers te benaderen zijn.
Lees hier verder

De lokale omroep Radio Vestingstad in Groenlo verkeert in ernstige financiele moeilijkheden. Als er niets gebeurt, is er over drie weken al onvoldoende geld in kas om de rekeningen te betalen.
Lees hier verder

Kazaa is niets anders dan een hulpmiddel bij het uitwisselen van bestanden. Het is nooit uitsluitend bedoeld voor mp3-bestanden. Dat verklaarde hoogleraar Huizer woensdag in Amsterdam tijdens het hoger beroep van internetdienst Kazaa.
Lees hier verder

De soundtrack van de film O Brother, Where Art Thou is bij de jaarlijkse uitreiking van de Grammys in Los Angeles uitgeroepen tot album van het jaar. Zangeres Alicia Keys nam vijf Grammys mee naar huis, de Ierse popgroep U2 4. Op de country-cd O Brother, Where Art Thou staat onder meer muziek van Emmylou Harris en Alison Krauss. De cd kreeg ook een Grammy voor beste filmmuziek. Door het album is de belangstelling in de VS voor traditionele bluegrassmuziek weer flink gegroeid. Op de nominatie voor een Grammy in de categorie beste album stonden ook U2, Bob Dylan, India.Arie en Outkast. India.Arie was zeven keer genomineerd, maar ging met lege handen naar huis.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email