Kort media nieuws vrijdag 1 februari 2002

[12.00 uur]
Goedemiddag.

Het internet- en televisieprogramma ‘deHunt’ is vanaf april onder de naam’Mission Germany’ op de Duitse zender ProSieben te zien. Hiermee is de eerste van negen internationale licenties van het programma geeffectueerd. De selectie van deelnemers voor de nieuwe serie is inmiddels begonnen en de ontwikkelingen rond het programma zijn te volgen via de websites www.missiongermany.de of www.dehunt.tv. ‘deHunt’, waarvan in Nederland op Internet en bij Yorin in 2000 en 2001 drie series te zien waren, is ontwikkeld en geproduceerd door RedForest TV van Rolf X. Wouters.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Zaterdag begint Radio Caroline vanuit Letland op de middengolf op 945Khz met de eerste testuitzendingen in de ether 24 uur lang. Radio Caroline is overigens ook al via de kabel in noord Nederland te horen.

Deze week was Giel Beelen weer even terug op de radio als vervanger van Isabelle. Vanaf volgende week zal Giel voor een periode van 5 weken het programma Kort & Klijn overnemen. Hij vervangt dan Corne Klijn die per zaterdag 2 februari verhuist naar de TROS en daarvoor in het weekend ook programma’s zal gaan maken. Giel vervangt Kort & Klijn tot 11 maart in de uitzendtijd van de NPS. Isabelle verhuist per 11 maart naar 18-20 uur en Claudia de Breij begint dan met haar nieuwe programma tussen 20-22 uur.

Het discussie programma RUR komt terug.Jan Lenferink gaat vanaf 24 februari op SBS6 zijn hitprogramma uit de jaren 80 nieuw leven inblazen. RUR was toen een van de eerste late-night-talkshows op de buis.

CNN heeft gisteren delen van een interview uitgezonden dat de Arabische nieuwszender al-Jazeera afgelopen oktober voerde met Osama bin Laden. Het is het enige tv-interview dat Bin Laden na 11 september heeft gegeven. Al-Jazeera besloot vorig jaar het vraaggesprek niet uit te zenden omdat het geen nieuws zou bevatten. CNN wist vervolgens de hand op de band te leggen, volgens al-Jazeera op een ,,illegale manier”. Al-Jazeera is er verbolgen over dat CNN het interview alsnog gedeeltelijk uitzendt en verbreekt de banden met de Amerikaanse collega’s.

De zwaar bebaarde Pierre Kartner, alias Vader Abraham, heeft een single opgenomen met de schaars behaarde Pim Fortuyn, lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Wimmetje gaat, Pimmetje komt is door de TROS al uitgeroepen tot Plaat van de week.
Lees hier verder

De regionale radio en tv omroep voor Limburg heeft eindelijk een eigen website. De nieuwe website is te vinden op www.L1.nl.

Het kabinet koerst af op een betaling ineens van tien miljoen euro door radiostations als Sky Radio en Radio 538 voor een vergunning van een jaar. Bronnen bij het kabinet bevestigden dit woensdag. Het bedrag is veel lager dan de geschatte werkelijke waarde van de FM-frequenties en ligt dicht bij een recent bod van de radiostations.
Lees hier verder

Het pensioenfonds van uitgever PCM is in zwaar weer terecht gekomen. Om aan de pensioenverplichtingen te kunnen voldoen worden dit jaar de werknemerspremies maximaal verhoogd. Gepensioneerden op hun beurt zien hun prijscompensatie fors verminderen. Het bestuur van het pensioenfonds heeft dat in een brief aan de ruim 4000 werknemers en 1600 gepensioneerden laten weten. Als fatale oorzaken worden vooral de combinatie van een lage rente en een hoge inflatie genoemd.
Lees hier verder

De Duitse mededingingsautoriteit Kartelamt dreigt de verkoop van Duitse tv-kabels door Deutsche Telekom aan Liberty Media te blokkeren. Dit schrijven Financial Times en Wall Street Journal. Volgens de kranten komt er vandaag een waarschuwing van het Kartelamt dat Liberty Media snel aan een aantal voorwaarden moet voldoen omdat anders het definitieve besluit eind februari negatief zal uitvallen.
Lees hier verder

De Amsterdamse rechtbankpresident mr. Orobio de Castro heeft het verzoek van KaZaA afgewezen om de uitspraak in de zaak tegen Buma/Stemra van afgelopen november opnieuw op te schorten. De ruildienst had twee weken geleden gevraagd de uitspraak op te schorten nadat de auteursrechtenorganisatie het vonnis had bekrachtigd en meedeelde met ingang van 17 januari aanspraak zou maken op de dwangsom.
Lees hier verder

Als het aan de Britse opperrechter Lord Woolf ligt, verdwijnen dieven van mobiele telefoons voortaan tot vijf jaar achter de tralies. Een harde strafmaat is volgens hem de enige manier waarop rechters kunnen bijdragen aan het afremmen van de enorme groei van gsm-diefstallen. Dit meldde het Britse dagblad The Times woensdag.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.