Kort media nieuws: woensdag 27 februari 2002

[08.00 uur]
Goedemorgen.

André van Duin (55) keert vanaf april terug bij de TROS. De komiek verhuist mee met het bingoprogramma van de Sponsorloterij van RTL naar de TROS. André van Duin is op 3FM actief in de Dik Voormekaarshow. Van Duin was tot eind 1989 een van de coryfeeën van de TROS. Hij stapte in dat jaar over naar de commerciële omroep. Het is de bedoeling dat Van Duin om te beginnen acht afleveringen van het bingoprogramma presenteert. Ron Brandsteder blijft bij de HMG

Tv-producent 625 TV Produkties is door de kantonrechter veroordeeld tot een boete van 4000 euro. De makers van het RTL4-televisieprogramma Gevaar op de weg hebben zich schuldig gemaakt aan uitlokking van gevaarlijk weggedrag. De formule van het programma is inmiddels aangepast.

Vanaf 1 maart verzorgt Wim de Bie voor de VPRO een dagelijkse column op Internet. Op de site geeft De Bie commentaar op de actualiteit en publiceert hij korte verhalen, scenes of losse invallen met geluidsfragmenten en videofilms. Met dit initiatief vergroot de VPRO haar internetactiviteiten. Bieslog verwijst niet naar een bestaande radio- of tv-uitzending, maar biedt een zelfstandig programma. Wim de Bie is de eerste programmamaker van een publieke omroep, wiens werk uitsluitend op Internet is te volgen.

Na vijf jaar krijgt Terneuzen weer een lokale radiozender. Omroep Terneuzen is vanaf maandag 1 april tussen 18.00 en 19.00 uur dagelijks in de lucht met een nieuwsuitzending. De omroep zendt uit op de frequentie 107.5 FM.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket
Aanmelden voor deze neiuwsbrief kan via deze mailinglist

De Brabantse gemeente Etten-Leur krijgt eind dit jaar misschien een nieuwe lokale omroep. Bijna alle raadsfracties in de raadsvergadering maandag zijn voor de komst van een nieuwe omroep. Sinds het failissement van radio Europa heeft de gemeente geen lokale omroep meer gehad. De raadsfracties in Etten-Leur hopen met een lokale omroep burgers meer bij de gemeentelijke politiek te kunnen betrekken. Er zijn in Etten-Leur twee initiatiefnemers voor het opzetten van een nieuw lokaal station.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Precies drieënhalve seconde moest hij erover nadenken. Maar Henk Westbroek bleef bij zijn oude standpunt: de lokale politicus, zanger, dj en café-eigenaar wordt geen lijsttrekker van Leefbaar Nederland. “Ik moet er niet aan denken”.
Lees hier verder

De plaatsing van antennemasten blijft in Hengelo beroering veroorzaken. Onlangs stemde de gemeenteraad, na jaren praten, alsnog in met een mast voor RTVOost op bedrijventerrein Westermaat. Nu gaat het om een bewoner van de Waarbekenstraat, die een veertien meter hoge telescoopmast in zijn tuin wil zetten.
Lees hier verder

,,Caroline, Caroliii-ai-aiaine…” Menig vijfendertigplusser zal de herkenningsmelodie van de ‘Queen of pirates’, zoals de Engelse radiopiraat Radio Caroline in Engeland werd genoemd, kunnen meezingen. Ze is terug in Nederland. Vanuit een piepklein studiootje aan de Kanaalweg in de Friese havenstad Harlingen begonnen deze maand de uitzendingen. Niet vanaf de middengolf – on two-five-nine zoals in de jaren zestig en zeventig – maar op de kabel.
Lees hier verder

Voor Jeroen Kijk in de Vegte is radiomaken vooral sfeer creëren. Vanaf maart zet hij die lijn door in een nieuw programma dat hij samen met Adam Curry presenteert. Hij lijkt een voorkeur te hebben voor duopresentaties. Samen met Babette Alma presenteert Jeroen Kijk in de Vegte op vrijdagavond BNN for Live op Radio 2. En op werkdagen vult hij samen met Ruud de Wild de 3FM-show Ruuddewild.nl. Toeval?
Lees hier verder

De radiozender ‘Rijn en Waal’ maakt een nieuwe start als lokale omroep voor de gemeente Overbetuwe. Daarmee worden de historische banden met de inmiddels commerciele zender Keizerstad doorgeknipt. De zender ‘Rijn en Waal’ gaat vanaf 1 juli lokale programma’s maken vanuit een studio boven pannenkoekenrestaurant Hartelust aan de Elster Dorpsstraat. ‘Rijn en Waal’ wil de hele gemeente Overbetuwe bedienen. ‘Rijn en Waal’ is sinds 1999 de werknaam van de radiozender die de stichting RTV Over-Betuwe beheert. De zender borduurde voort op het lokale radiowerk, dat in april 1990 in de toenmalige gemeente Elst werd opgestart door de oude Nijmeegse piratenzender Keizerstad. In de jaren daarna kreeg Keizerstad ook de lokale omroeplicenties van de gemeenten Heteren, Bemmel en Gendt in handen. In ’99 ging Keizerstad echter op de commerciele toer.
Lees hier verder

Muziekverkoop stort in, schuld internetpiraten’De Amerikaanse muziekindustrie geeft internetpiraten de schuld van de ingestorte muziekverkoop.
Lees hier verder

Het Tilburgse bedrijf Check One Media begint met de nieuwe kabelkrant TexTV. Vanaf vrijdag is het dagelijks nieuws uit de regio te lezen in drie gemeenten: Tilburg, Goirle en Oisterwijk. Wellicht worden in de toekomst nog meer gemeenten in Midden-Brabant bediend. De zender zal te zien zijn op het zelfde kanaal als Market Media, de vorige aanbieder van de Tilburgse kabelkrant.
Lees hier verder

CNN.com sluit niet uit bezoekers te laten betalen voor toegang tot de CNN-sites. Chris Cramer, baas van CNN International, denkt dat betaling nodig is om gedane investeringen terug te verdienen.
Lees hier verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.