Zenders woedend over tijdelijke frequentieverdeling

De landelijke en regionale commerciele radiozenders zijn woendend over de door het Rijk voorgestelde tijdelijke frequentieverdeling die per september moet ingaan. Het eerder gedane bod van 11,5 miljoen euro op de tijdelijke frequenties heeft de SCR (Samenwerkende Commerciele Radiostations) ingetrokken. Dat heeft een woordvoerder van de SCR laten weten. De commerciele stations die nu al een frequentie bezitten, moesten de 11,5 miljoen euro opbrengen. Zij eisten daarvoor echter wel een betere dekking over het land.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is daar niet in meegegaan. Zenders als Sky Radio en Radio 538 houden hun huidige dekking van 67 procent van Nederland. Dat betekent dus geen verbetering. Een zender als Radio 10 krijgt zelfs een pakket toegewezen dat 15 procent kleiner is dan de huidige kavelverdeling. (ANP)

Meer informatie leest u in onze Zero Base afdeling