Kort media nieuws uit de krant: maandag 27 mei 2002

De Reclamecodecommissie (RCC) heeft alle klachten over de reclamespot van telefoonprovider Dutchtone ongegrond verklaard, bevestigde Dutchtone maandag. Er waren enkele honderden klachten tegen het bedrijf ingediend over een spotje waarin kabouters in een pretpak een gezin belagen.
Lees hier verder

De Britse regering heeft een ontmoeting-op-hoog-niveau geregeld in een poging de Britse popmuziek uit het slop te trekken. Op de bijeenkomst zullen hoge muziekbonzen, managers, artiesten en regeringsadviseurs hiervoor nieuwe plannen bedenken. Muziek is altijd een belangrijk exportproduct van Groot-Brittannië geweest, maar daar is behoorlijk de klad in gekomen. Zo was het vorige maand voor het eerst sinds 1963 dat de Billboard Hot 100 singles-hitlijst geen enkel Brits product bevatte. Precies twintig jaar geleden stonden er maar liefst veertig Britse singles in die hitlijst.
Lees hier verder

De Amerikaanse muziekindustrie (RIAA) heeft een rechtszaak aangespannen tegen online ruildienst Audiogalaxy. De RIAA eist dat Audiogalaxy het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden onmogelijk maakt.
Lees hier verder

,,BNN is wat het geworden is door Barts brutaliteit, eigenzinnigheid, vermogen om te shockeren, te ontroeren en te amuseren. Alles wat BNN nu is, heeft de jonge omroep aan hem te danken.” Deze tekst op de website van jongerenomroep BNN, afkomstig van de verdrietige medewerkers, schetst in een notendop de grote betekenis die oprichter en voorzitter Bart de Graaff voor de piepjonge publieke omroep heeft gehad. Zaterdagmiddag overleed Bart de Graaff op 35-jarige leeftijd.
Lees hier verder

Bart de Graaff, de kleine grote man van de televisie, wist al dat hij niet lang meer te leven had. Drie weken geleden toen hij met buikklachten in het ziekenhuis werd opgenomen, constateerden de artsen dat hij kanker had aan de dunne darm. De ziekte was al zo ver gevorderd dat er eigenlijk geen weg terug meer was. De dunne darm was geperforeerd en door de lekkage was buikvliesontsteking ontstaan.
Lees hier verder

“Ik heb niet echt op z’n lengte gelet, want hij was gewoon goed.” Dat zei de vroegere Veronica-voorzitter en -programmadirecteur Rob Out zaterdag in reactie op het overlijden van Bart de Graaff. Out en zijn medewerkers besloten destijds om De Graaff als presentator in te zetten voor Veronica, dat toen nog in het publieke bestel zat.
Lees hier verder