Search
Close this search box.

Kort media nieuws: vrijdag 17 mei 2002

[16.30 uur]
Goedemiddag.

Inge Diepman gaat Sonja Barend definitief opvolgen als presentator van het VARA-programma Barend & Witeman. Diepman viel al eerder in voor Barend. Vrijdag presenteert Sonja Barend de laatste B&W van dit seizoen. Vanaf september is B&W weer terug. Diepman zal de eerste drie dagen presenteren.

Veronica is gisteren gestopt met de website soapworld.nl waar de laatste weetjes en bio’s over de diverse soapsterren te vinden waren. Helaas leverde de soapsite te weinig geld op. Veronica heeft de website in de verkoop gedaan. Gisteren was soapworld.nl voor het laatst in de lucht, daarna trok Veronica de stekker eruit. Er zijn besprekingen gevoerd met de HMG, het ziet ernaar uit dat de HMG de site overneemt.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Vanaf vandaag geeft Emile Ratelband examentips in BNN United, het jongeren radioprogramma op Radio 1 tussen 21.00 uur en 22.00 uur. De ‘positive thinker’ pept leerlingen op en maakt ze klaar voor de komende examens. BNN United volgt de eindexamens in een speciaal examenblok. In dit blok wordt onder meer aandacht besteed aan de examens van die dag, de reacties van leerlingen en docenten en de klachtenlijn van het LAKS (Landelijk Actie Komitee Scholieren).

Na een afwezigheid van een aantal weken zal Henk Westbroek vanaf aanstaande dinsdag “Denk aan Henk” weer gewoon zelf presenteren. Henk Westbroek werd eind april geschorst vanwege zijn politieke uitspraken in zijn programma ‘Denk Aan Henk’ dagelijks te horen tussen 12 en 2 op 3FM.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De KRO verandert de naam van het dagelijkse radioprogramma KRO@yourservice om associaties met de Lijst Pim Fortuyn (LPF) te voorkomen. Het programma heet vanaf nu KRO’s Dolce Vita. Volgens de omroep heeft de Fortuyns slogan At Your Service ,,een veel grotere rol” gekregen in het profiel van de politieke partij.

De politie heeft gisteren een 34-jarige man uit Almelo aangehouden op verdenking van het sturen van dreigbrieven aan RTV Oost. Gisteren ontving de omroep een vierde dreigbrief, meldde RTV Oost. De politie kwam de verdachte op het spoor, nadat deze woensdag de vierde dreigbrief telefonisch had aankondigd. Vandaag werd bekend dat de verdachte nog in voorlopige hechtenis blijft. Het Openbaar Ministerie legt de verdachte bedreiging ten laste.

Radio3 medewerker Jeroen Kijk in de Vegte maakte alles voor zijn ogen mee tijdens de moord op Pim Fortuyn. Zijn weblog van de laatste dagen is indrukwekkend om te lezen.

Componist Jan Rietman en zanger Gerard Joling brengen volgende week een cd-single uit ter nagedachtenis aan de politicus Pim Fortuyn. Het nummer ‘At your service’ werd woensdagavond voor het eerst ten gehore gebracht bij de verkiezingsbijeenkomst van de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Het nummer was eigenlijk bedoeld als een eenmalige hommage aan de vermoorde politicus. Rietman heeft echter zoveel reacties gekregen dat is besloten de muziek op cd te zetten.

De PCM-kranten Trouw, Volkskrant en Algemeen Dagblad zijn donderdag, de dag na de Tweede-Kamerverkiezingen, in het hele land veel te laat bezorgd. De oorzaak is een storing bij de drukkerij van de Volkskrant, aldus een woordvoerder van de bezorging. De kranten kwamen donderdagmorgen ongeveer 2,5 uur te laat bij de abonnees.

De concurrentie tussen kabeltv-aanbieders moet groter worden, zo heeft de post- en telecomtoezichthouder Opta donderdag gemeld. De prijs van kabeltelevisie moet voortaan bestaan uit een vaste abonnementsprijs met daarbovenop extra bedragen voor eventuele aparte diensten. De Opta verwacht een hogere abonnementsprijs voor het huidige standaardpakket en een lagere kanaalprijs voor programma- en dienstenaanbieders. De prijzen voor pluspakketten, abonneetelevisie, telefonie, internet en dergelijke worden naar verwachting lager.

Horst Tappert, beter bekend als de Duitse politiecommissaris Derrick, speelt de hoofdrol in een nieuwe campagne vanaf vrijdag om het landelijk telefoonnummer van de politie 0900-8844 meer bekendheid te geven. Het televisiespotje is gedurende drie weken dagelijks te zien.

Er moet meer concurrentie komen tussen aanbieders van kabeltelevisie. Dat zegt de post- en telecomtoezichthouder Opta. Volgens de Opta worden de mogelijkheden van de kabelnetten niet ten volle benut. Zo zou de prijs van kabeltelevisie voortaan moeten bestaan uit een vaste abonnementsprijs met daarbovenop extra kosten voor eventuele aparte diensten. De Opta erkent dat ze geen bevoegdheid heeft om in te grijpen in de concurrentie op kabelnetten, maar wil graag de discussie op gang brengen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.