Nep-ontvoering gaat Veronica geld kosten

De politie in ‘s-Hertogenbosch sloeg zondagmiddag groot alarm toen een agente en een aantal passanten getuigen waren van een gewelddadige ontvoering op het Stationsplein in ‘s-Hertogenbosch.

Alles werd uit de kast gehaald om het slachtoffer te ontzetten, wat later op de middag inderdaad lukte. Alleen bleek toen dat de ontvoering in scène was gezet voor een televisieprogramma van Veronica, de via The Music Factory (TMF) uitgezonden ‘Pulpshow’.

Meerdere getuigen zagen zondagmiddag dat een met bivakmuts gemaskerde man uit de zijdeur van een bestelbus sprong en een passerende man aanviel. De man met de bivakmuts pakte de man hardhandig vast en smeet hem in de bus. Nadat hij achter zijn slachtoffer aan de bus in was gesprongen reed de bestuurder volgens de politie met een behoorlijke snelheid over het voetgangerspad weg. De politie sloeg onmiddellijk groot alarm. Een blik recherchepersoneel werd opengetrokken, de dienstdoende officier van justitie in kennis gesteld.

Kansloze types
Rond 17 uur vond de politie de bestelbus op de hoek van het Stationsplein. Daarbij werden vijf mensen aangehouden. Het betreft drie Bosschenaren van 39, 22 en 21 jaar, een 21-jarige Haarlemmer en een 23 jarige Eindhovenaar. Al gauw bleek dat de gehele ontvoering niet echt was. De 22-jarige Bosschenaar zei als programmamaker voor Veronica te werken en had het plan met zijn vrienden opgezet voor de ‘Pulpshow’.

De politie zal de gemaakte kosten voor deze grap verhalen op Veronica. Veronica’s Pulpshow is elke maandag om 20.30 uur zien op TMF. “Een programma van zes vrienden van een jaar of twintig die het vet vinden om filmpjes te maken. Ze maken vooral sketches over kansloze types”, staat te lezen op de internetsite van Veronica.nl.