Search
Close this search box.

Kort media nieuws: maandag 24 juni 2002

[10.05 uur]
Goedemorgen.

Vanochtend heeft onderzoeksbureau Intomart de luistercijfers van de periode april-mei 2002 bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat Sky Radio marktleider blijft met een marktaandeel van 13,1%. Radio 2 volgt op afstand (10,6%), snel gevolgd door Radio 538 (9,7%) en Radio 3 FM (9,5%).
Een compleet overzicht van de luistercijfers kunt u hier lezen.

Het spitsuurprogramma A4 met actualiteiten op het gebied van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek wordt op 5 juli voor de duizendste keer uitgezonden. Iedereen is van harte welkom om de 1000ste uitzending van A4 op 5 juli bij te wonen. De toegang is vrij. A4 wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden via Radio 4 van 16.30 – 18.00 uur.

Hoofdredacteur R. Rensen van het tv-actualiteitenprogramma NOVA moet de verstoorde relatie met de huidige presentatoren herstellen. Dat eiste de redactie zondagmiddag tijdens een vergadering over de koerswijziging van het programma.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Vandaag zal Boris van Zonneveld van FreshFM de winnaar van de actie “De Zomer Van Je Leven” leuke prijzen overhandigen. Maanden lang konden luisteraars zich aanmelden, en uit al die mensen is de 22 jarige Leidse student Benny Huisman getrokken als winnaar. Hij kreeg voor maar liefst 1000 Euro aan reischeques, een DVD speler en o.a. de hele zomer lang gratis DVD’s kijken. De student wist al gelijk wat hij met de reischeques ging doen:”Ik heb altijd nog een keer naar Australie willen gaan, en aangezien ik een arme student was, kan ik dat nou dankzij Fresh FM gaan doen!”

Pieter Bouwman en George van Houts gaan vanaf 2 oktober voor de VPRO het cultuurprogramma ‘RAM’ presenteren. ‘RAM’, oftewel ‘Rond Alle Muzen’, vervangt alle VPRO-cultuurprogramma’s, zoals ‘Loladamusica’ en ‘Stardust’. De VPRO wil in het nieuwe seizoen alleen nog in ‘blokken’ uitzenden, met elk een eigen thema. Het cultuurblok ‘RAM’ (27 afleveringen) wordt elke week uitgezonden tussen elf en twaalf uur. Over de precieze invulling van het programma is nog niets bekend.

Het geschiedenisprogramma Andere Tijden van de NPS en de VPRO heeft in Berlijn de Comenius Euromedia-medaille gewonnen. De Comenius Euromedia-medaille wordt jaarlijks toegekend aan opvallende educatieve mediaprojecten. Behalve Andere Tijden, kregen ook een Oostenrijks, een Duits en een Grieks programma een onderscheiding. Andere Tijden kreeg al eerder de Nipkowschijf.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op RadioWereld, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Ruim 50.000 mensen hebben afgelopen weekeinde in Tilburg het Festival van het Levenslied bezocht. Het evenement werd dit jaar voor de tiende keer gehouden met onder andere Drukwerk en Peter Koelewijn, Corry Konings en Marianne Weber.

Het Eurovisie Songfestival wordt in 2003 gehouden op zaterdag 24 mei. Riga, de hoofdstad van Letland, is gastheer van het liedjesfestijn. Dat heeft organisator EBU bekendgemaakt. Het komende festival brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Zo mag vanaf komend jaar de jurering alleen nog gebeuren via televoting, en niet meer door een vakjury. Er doen 25 landen mee, dit jaar waren dat er 24.

Het 21e Oerol-festival op Terschelling heeft met 55.000 bezoekers 5000 meer belangstellenden getrokken dan vorig jaar. In totaal zijn 70.000 kaarten verkocht voor de 41 voorstellingen. Het festival is zondag afgesloten.

Muziekzender The Box voert vanaf begin juli een aantal veranderingen door. De zender ondergaat een herpositionering, mede als reactie op de nieuwe koers die MTV en TMF sinds 1 mei zijn gaan varen. Zo krijgt The Box een nieuwe huisstijl en wordt ook het logo aangepast. Verder wordt het aantal muziekprogramma’s op The Box de komende tijd uitgebreid. De interactieve muziekzender wil zich zo op een breder publiek gaan richten. De nieuwe eigenaar, het Duitse muziekkanaal VIVA, wil niet tornen aan het regionale karakter van The Box.

Op vrijdagmorgen 21 juni om 3:30 uur is er bij LOVO Oisterwijk ingebroken. Hierbij hebben ze voor ruim E 250.000.- aan matrialen meegenomen. Het houd in dat LOVO de komende weken geen uitzending kan maken. Daarbij zijn alle activiteiten van de lokale omroep stil gelegd. De inbrekers hebben alle camera’s ( 5 stuks) meengenomen. De twee ENG camera’s (DVCpro en een SVHS panasonic met koffer en accu’s), 3 EFP ( LDK 90) met statiefkop en controlbars, topvieuwer, een autocue en diverse belangrijke kabels en toebehoren, worden op dit moment vermist. Als u iets van deze dingen tegen komt laat het dan weten bij LOVO Oisterwijk. lovo.ohm@wolmail.nl

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site Alles is welkom.