Brand bij SkyRadio

Een in brand geraakte noodstroomvoorziening (UPS) van Skyradio heeft de uitzending korte tijd in de war geschopt. Vandaag rond 8:20 werd rookontwikkeling in de hal geconstateerd, waarna het pand geëvacueerd werd. Medewerkers belde meteen 112 waardoor de brand snel door de brandweer is gedoofd. Na ruim een half uur, werd het gebouw weer vrijgegeven. De brandweer heeft ook nog nader uitleg gegeven in de nieuwsuitzendingen van SkyRadio.

De brand heeft rook en roetschade op de benedenverdieping veroorzaakt, de studio’s zijn gespaard gebleven. De gezamenlijke verzekeraars zijn de schade nu aan het inventariseren. Het klassieke radiostation Classic FM, wat in hetzelfde pand zit als Skyradio, heeft circa anderhalf uur de uitzending moeten staken, omdat de desbetreffende studio volledig zonder stroom had. [M]