Kort media nieuws: dinsdag 27 augst 2002

Margje Teeuwen, de vriendin van Rob Stenders gaat als reporter diverse lifestyle items maken voor het programma “Tease” bij Veronica, zo meldde TVbabes vandaag.

De publieke omroepen radio 1, 2, 3 en 4 zijn deze week begonnen met de voorlichtings campagne “Publieke radiozenders. Zo gevonden”. Men legt uit wanneer de frequenties van de publieke zenders veranderen en hoe men op de hoogte kan blijven van de veranderingen gedurende de zero base operatie.

 • Paul Römer is sinds vandaag algemeen directeur van Endemol Nederland. Hij volgt Herman van der Zwan op die internationaal een aantal projecten gaat begeleiden. Römer zou aanvankelijk op 1 januari 2003 beginnen als algemeen directeur, maar de datum is vervroegd omdat Van der Zwan met gezondheidsproblemen kampt.

  Ted Ashley, de man die in de jaren ’70 Warner Brothers uitbouwde tot een gigant in de filmindustrie, is aan leukemie overleden, meldde de Britse omroep BBC maandag. Ashley was 80 jaar.

  Yorin FM-dj Erwin Peters heeft sinds enige tijd zijn eigen website. Op de site zijn fragmenten uit zijn radioprogramma te beluisteren. Ook staan er foto’s op van Erwin met onder anderen Karen Mulder en “de jongen met de Yorin FM-tattoo”. Hoogtepunt zijn de filmpjes, zoals die van de Yorin FM Drive-In Movie van afgelopen zaterdag.

  Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
  Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

  Gisteren heeft de TROS een uitgebreide vooruitblik gegeven op het komend winterseizoen. Naast muziek zijn fragmenten van nieuwe TROS programma’s en series getoond. Verder hebben TROS-coryfeeën een toelichting gegeven op hun presentatie-aandeel in de programmering van het seizoen 2002/2003.

  NOS Studio Sport doet vanavond op Nederland 2 rechtstreeks verslag van het kwalificatieduel voor de Champions League tussen Fenerbahçe en Feyenoord (19.55-21.50 uur). De voorbeschouwing begint om 19.25 uur.

  In Duitsland is voor het eerst in de geschiedenis een rechtstreeks televisiedebat gehouden tussen de twee belangrijkste kandidaten voor het bondskanselierschap. De zittende regeringsleider, SPD-kanselier Gerhard Schroder, en zijn conservatieve uitdager Edmund Stoiber werden ruim een uur aan de tand gevoeld over onderwerpen van nationaal en internationaal belang. Het debat, dat werd uitgezonden door twee commerciele stations, was zo nu en dan scherp van toon. De SPD van Schroder staat er in de peilingen minder goed voor dan de CDU/CSU van Stoiber, maar juist de laatste dagen hebben de socialisten een deel van hun achterstand goedgemaakt. Over veertien dagen houden de rivalen een tweede tv-debat, waarna op 22 september de verkiezingen voor de Bondsdag volgen.

  De RVU besteedt deze maand aandacht aan het thema Duurzaamheid. In een aantal radio- en televisieprogramma’s en een speciale website komen de verschillende aspecten over duurzaamheid aan de orde. Op de website brengen vier studenten van de Katholieke Universiteit in Nijmegen, die bij de Conferentie in Johannesburg aanwezig zijn, verslag uit van hun ervaringen. Kijk voor meer informatie op de website.

  Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
  Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

  Omroep Flevoland komt op 30 en 31 augustus met extra sportuitzendingen rondom de Holland Triatlon. Vrijdag zendt Radio Flevoland tot 21.00 uur uit om verslag te doen van de Olympic Distance. Zaterdagochtend begint Radio Flevoland al om 07.00 uur om de start van de triatlon live uit te zenden.

  Aanstaande donderdag krijgt iedere automobilist die zich tussen 8.00 en 18.00 uur bij een deelnemend BP Station meldt, een gratis autowasbeurt. De enige voorwaarde waaraan de automobilist moet voldoen, is dat de autoradio op Radio 538 staat.

  Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.