Kort media nieuws: maandag 26 augst 2002

[10.30 uur]
Goedemorgen.

Veertig miljoen mensen zijn geïnfecteerd met het aidsvirus, 95% van hen leeft in ontwikkelingslanden. We kúnnen iets doen en we móeten iets doen! Daarom roept “Stop aids now! jongeren op om zich op te geven voor het TV-programma “Opzoeknaaraids met Bridget dat op woensdag 20 november wordt uitgezonden door BNN op Nederland 2. Meer informatie vind u op BNN.nl

Marcus Polman (39) wordt de presentator van het nieuwe televisieprogramma Men’s Talk dat op 1 september bij Veronica van start gaat. Hij heeft ruim 12 jaar jaar ervaring als journalist en werkte achtereenvolgens bij Quote, Elsevier, @Home en was als laatste werkzaam als chef Redacteur bij het RTL Nieuws. Per 1 september maakt hij zijn debuut op televisie bij het nieuwe Veronica.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Radio M-verslaggever Pieter van Schaick vliegt vrijdag per helikopter naar Monaco. Hij doet rechtstreeks verslag van de loting voor de eerste ronde van het UEFA-Cup toernooi. De loting vindt aanstaande vrijdag plaats in het Grimaldi Forum. FC Utrecht is een van de 48 ploegen die meespelen in het toernooi. Een live verslag van de loting is vanaf 14.00 uur te horen op Radio M – FM 100.1.

Yorin FM heeft vrijdag tijdens de radioshow ‘Yor at Work’ de winnaar bekend gemaakt van de actie ‘Win je leven lang bellen’. De gelukkige is Monique van Rijn die met haar slogan: “Omdat ik dan mijn rugzak met stratenboek, gouden gids en landkaart thuis kan laten”hét boterbriefje voor een leven lang onbezonnen bellen en i-mode in de wacht sleepte.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digital-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Slechts 1,1 procent van de Nederlanders heeft donderdag naar de eerste dag gekeken van de verhoren in het kader van de bouwfraude-enquete. Naar Nederland 2 keken in de ochtend 130.000 mensen, in de middag 145.000. Via RTL Z keken gemiddeld 30.000 kijkers

Country FM is uitsluitend via de kabel te ontvangen. Sinds kort is de radiozender Country FM ook te ontvangen in Borculo op FM 94.9. Bekijk hier de kabel frequenties.

Alles over de radiosoap en de etherfrequenties. Je leest het elke dag bij Radio.nl.

In de uitzending van dinsdag 27 en donderdag 29 augustus a.s. blikt 2Vandaag terug op de Eper incestzaak. Wat is er sinds de spraakmakende affaire gebeurd met de hoofdrolspeelster Yolanda? En wat heeft deze zaak voor gevolgen gehad voor de zedenrecherche?

Zondag 8 september brengt SBS 6 de indringende Amerikaanse documentaire ‘In Memoriam: New York, 9/11/02’. Door de ogen van ex-burgemeester Rudolph W. Giuliani en zijn staf wordt een indrukwekkend beeld geschetst van de zwartste dag uit de historie van New York.

Wie wordt voetballer van het seizoen 2001/2002 ? De TROS zendt op 4 september vanaf 20.00 uur op Nederland 2 een twee uur durend live-programma uit, dat gepresenteerd wordt door Jack van Gelder en Karin Bloemen. Tijdens de uitzending wordt tevens aandacht besteed aan de die avond gespeelde wedstrijd tussen het Gouden Elftal van het EK ’88 en een team van buitenlandse toppers van toen. De genomineerden in de categorie ‘Beste voetballer van het seizoen 2001-2002’ zijn: Mark van Bommel (PSV), Pierre van Hooijdonk (Feyenoord) en Cristian Chivu (Ajax). De winnaar wordt bepaald door de spelers uit het betaald voetbal.

John de Mol heeft NoordzeeFM overgenomen. SBS wilde van NoordzeeFM af omdat de radiozender een moeizame marktpositie heeft. Bovendien moet er de komende tijd veel geïnvesteerd worden in het station en daar voelt SBS weinig voor. Ook de onzekerheid over de verdeling van etherfrequenties speelt een rol.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.