Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opvolging Evers houdt de gemoederen bezig

Het is geen flauwe 1 april-grap: Edwin Evers gaat echt naar 538. Maar wie gaat zijn plek op Radio 3 innemen? Zijn opvolging houdt de gemoederen in Hilversum flink bezig.

In spots op Radio 3 wordt de naam ‘Henk de Ruyter’ als opvolger van Evers genoemd. Hier lijkt echter wel sprake te zijn van een (enigszins vroege) 1 april-grap.

Nog steeds is niet bekend wie de opvolger dan wel gaat worden. Even een korte opsomming van de mogelijkheden:

Giel Beelen. Deze jonge disc-jockey heeft zich toevalligerwijs in de week dat het nieuws over Evers officieel bekend werd, aardig ‘in the picture’ gewerkt. Hij liet zich namelijk tijdens één van zijn nachtprogramma’s oraal helpen door een dame van lichte zeden. Giel staat oraal ook z’n mannetje, maar de vraag is of hij ‘zwaar’ genoeg is voor een ochtendprogramma.

Jeroen van Inkel. Inmiddels is duidelijk dat hij weggaat bij Veronica FM, en hij vertrekt vrijwel zeker ook naar Radio 538. Maar is deze eigenlijke ochtendjock wel tevreden met een plek in de middag op 538? Liggen er bij Radio 3 misschien kansen voor hem?

Jeffrey Willems. Deze AVRO-jock was al eerder te horen in de ochtend bij 3FM, namelijk als invaller voor het roemruchte duo Jeanne en Peter. Toen zij van de zender verdwenen, viel zijn naam ook al.

Ruud de Wild. Dit lijkt nog de meest voor de hand liggende optie. In dit geval komt ‘der Rudi’ terug in de ochtend (waar hij bij 538 ook al te horen was) samen met Jeroen Kijk in de Vegte. Hiervoor zal de KRO haar zendtijd moeten ruilen met ‘B-omroep-in-wording’ BNN. Als mogelijke afternoon-drive jock voor de KRO wordt in dit geval Rick van Velthuysen genoemd. Deze 538-disc-jockey werkte al eerder voor de KRO.

Andere namen die genoemd worden zijn: Dennis Ruyer (verbastering van Ruyter?), Gerard Ekdom en Robert Jensen (!). Hopelijk geeft Radio 3 deze week uitsluitsel. Of wordt het toch echt Henk? (M)

Gerelateerde berichten