Kort nieuws op Maandag

IMONE is kandidaat publieke omroep en men ziet het wel zitten, maar men moet eerst 50.000 leden hebben net zoals De Nieuwe Omroep, en ze doen er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. DNO gaat in zee met de commerciële omroepen, al zeggen ze dat het niet zo is, maar het komt wel erg goed uit, en Imone meldt dat een van de programma-speerpunten… sport wordt!
Maar dan wel in de breedste zin van het woord. Geen voetbal, wielrennen en schaatsen, maar wel turnen, gymnastiek, kaatsen, cricket, waterpolo en een nog eindeloos rijtje. Zijn ze echt zo sportief bij Imone, wat opzich wel een zeer aparte naam is, erg moeilijk om te onthouden, dus makkelijk om te vergeten.

De Amerikaan Clint Eastwood krijgt tijdens het filmfestival van Venetie de Gouden Leeuw voor zijn gehele oeuvre.

Vandaag om 22.55 uur loopt RTL5 een dagje mee met Erik De Zwart van Radio 538.

Kabelexploitant Casema meldde dat Concertradio per 1 april stopt te bestaan als een zelfstandige radiozender. Concertradio wil samenwerken ClassicFM. De klassieke muziek zal voortaan alleen nog worden uitgezonden via het kanaal van ClassicFM.

De NOS zal van 1 tot en met 23 juli dagelijks uitgebreid verslag doen van de Ronde van Frankrijk, het NK en WK wielrennen op de weg wordt dus weer op de voet gevolgd.

Afgelopen vrijdag was er eindelijk na 15 jaar een reunie uitzending van de Dik Voormekaarshow op Radio 3 FM tussen 8.00 en 9.00 uur ’s morgens te horen bij Edwin Evers, het is nog niet duidelijk of er een vervolg komt.

Een plakker die ook voor de Erotiekbeurs werkt, heeft donderdag een cameraploeg van het Humanistisch Verbond bedreigd en een cassette met opnamen vernield. Twee heren van het Tv-programma ‘De Achtste Dag’ wilde opnamen maken over de ‘plakoorlog’ onder Bredase affiche-plakkers.

Biemans en Prade beraden zich op aangifte bij de politie. Als uit de verzamelde slierten band voldoende materiaal te halen is, dan worden de beelden getoond.

Vanaf 1 maart is cartoonnetwork in de provincies Brabant, Zeeland en Limburg te zien. Het totale bereik van Cartoon Network in Nederland komt daarmee op ca 80%.

De eerste voetbalwebsite in Nederland realtime voetbalnieuws via WAP is gelanceerd. Daarmee is het mogelijk om de hele dag door op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over uw favoriete voetbalclub via de mobiele telefoon

Het zou kunnen zijn dat u (het begrip) WAP nog niet kent. Dat is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van mobiele telecommunicatie en internet. Met de WAP-technologie is het mogelijk om internet-sites via de mobiele telefoon (en dus zonder pc) te bezoeken. De nieuwste lichting mobiele telefoons is voor een (groot) deel voorzien van WAP-technologie.

De vaktijdschriften van Wegener gaan voor het leeuwendeel over naar andere uitgeverijen als Wolters Kluwer en VNU; het betrokken personeel verhuist mee. Wegener zelf gaat zich concentreren op direct marketing, kranten en het bedenken van internetdiensten. De golfbladen en boulevardblad Party zijn de enige tijdschriften die bij Wegener blijven.

‘Goudkust’ gaat met ingang van 28 februari terug van drie naar de reguliere vijf dagen per week. Tevens zal de populaire serie Westenwind ook starten op deze datum.

Het Commissariaat voor de Media heeft Veronica een boete opgelegd van 60.000 gulden voor sluikreclame in het programma Big Brother. Zou men de bus ook in de gaten houden?

Vader Aberham start deze week een grote reclame campagne, Platen maatschappij Sony Music MM zal komende week het nieuwe album ( 30 jaar Vader Aberham ) ondersteunen met de uitgebreide Tv Campagne. Sony Music MM verwacht veel aandacht voor het nieuwe album, vandaar dat wij er ook even vertellen.

De unieke spelshowprijs van een half miljoen gulden, die zaterdag werd gewonnen bij Weekend Miljonairs, wordt niet uitbetaald door SBS 6 of John de Mol Producties zelf, maar door een speciaal Brits verzekeringsbedrijf.

Het populaire programma Weekend Miljonairs blijkt verzekerd tegen het uitkeren van erg veel geld aan goed presterende kandidaten. John de Mol Producties wil de naam van de Britse verzekeraar niet bekend maken, maar erkent desgevraagd dat het prijzengeld wordt uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappij.

Test met digitale uitzendingen via korte- en middengolf.
Radio Nederland Wereldomroep test op dit moment een nieuwe techniek, waarbij digitaal uitgezonden wordt via de midden- en korte golf. De proef gebeurt in samenwerking met de Nozema. Internationaal is het Digital Radio Mondiale-consortium bezig met het testen van dit systeem. Binnen enkele jaren zullen er reguliere uitzendingen in het digitale formaat plaatsvinden. Voordeel van het digitale systeem is een verbeterde geluidskwaliteit. Het blijft weliswaar mono, maar het signaal is helder en heeft geen last van interferentie en fading. In TeleScoop is donderdag het verschil tussen de analoge en digitale uitzendingen te horen. Donderdag 24 feb. 21.00 – 22.00 uur op Radio 5

Het is alweer bijna weekend, nog maar vier dagen maar…