538 Short Report: Frank Kiezebrink debuteert in de 53N8

De verslagevers Cees en Robin van Radio.nl hebben het laatste nieuws van Radio 538 weer voor je op een rijtje gezet.

>> Frank Kiezebrink debuteert in de 53N8
Afgelopen nacht was er tussen 3 en 6 uur een nieuwe stem te horen op 538. Frank Kiezebrink presenteerde namelijk voor het eerst de 53N8. Frank maakt deel uit van de 538 DJ-School en is nu zover gevorderd dat het tijd is om eens een programma op 538 te maken.

En daarmee is Frank de vierde jock uit de 538 DJ-opleiding die op Radio 538 te horen is. Jules van Hest, Erwin van Rijn en Rovin Velderman gingen hem voor. Frank Kiezebrink werd geboren op 22 maart in Wijhe. Zijn eerst radioprogramma presenteerde hij bij de ziekenomroep in Zwolle. Thans presenteert hij nog een programma op de lokale omroep Deventer FM.

De eerst volgende keer dat Frank weer te horen is op 538 is in de nacht van 25 op 26 september, ook weer tussen 3 en 6 uur.

>> Dwangsom Radio 538 van de baan
Het ANP meldt dat de gemeente Utrecht Radio 538 ten onrechte een dwangsom heeft opgelegd voor het illegaal plakken van grote hoeveelheden reclame in deze stad. Dat heeft de Raad van State gisteren bepaald.
Volgens de Raad van State is Radio 538 niet verantwoordelijk geweest voor de vele reclameposters die de stad in juni 1999 sierden. Van een opdracht van Radio 538 is niet gebleken, aldus de raad.

In juni 1999 trof de gemeente Utrecht in de stad overal illegaal geplakte reclameposters van Radio 538 aan. De gemeente legde het radiostation een dwangsom op van destijds 500 gulden per illegale reclameposter, met een maximum van 50.000 gulden.

Radio 538 heeft altijd volgehouden dat het niets met de posteractie te maken had. Het station zou geen plakkers in dienst hebben en ook niemand daartoe opdracht hebben gegeven. Volgens de gemeente is het echter geen toeval dat de actie samenviel met een publiciteitscampagne van het radiostation. De Raad van State stelt dat de gemeente daarvoor geen bewijs heeft geleverd. Volgens de 538 hebben sympathisanten en luisteraars de posters geplakt.

En tenslotte in dit Report een Rinkeldekinkel-update. Vanmiddag is V8-babe Jorinde Moll te gast bij Jeroen en Dennis.

Tot morgen voor het WeekendReport.

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporters Cees van Koppen en Robin Schrama

Gerelateerde berichten