Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws uit de krant: maandag 30 Sept 2002 [Deel 2]

De AVRO en EO willen voornamelijk op hun eigen zenders programma’s blijven maken. De raad van bestuur van de Publieke Omroep denkt over vier weken met een nieuw voorstel te kunnen komen waarin de twee omroepen hun thuisnet behouden.
Lees hier verder

De Omroep Stichting Uitgeest is failliet verklaard. De arrondissementsrechtbank in Haarlem heeft deze week het definitieve vonnis uitgesproken. Het faillissement hing al enige tijd in de lucht, nadat het bestuur van de stichting ongeveer een half jaar terug zelf de handdoek al in de ring had gegooid. De organisatie kon het financieel niet meer bolwerken, en heeft het faillissement zelf aangevraagd.
Lees hier verder

Vier belangrijke Nederlandse filminstellingen hebben samen een filmarchief aangelegd op internet. Het archief bevat informatie over meer dan 20.000 films, series en documentaires uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Dat meldt het Nederlands Film Festival.
Lees hier verder

Gisteren werd bekend dat de nieuwe LPF-staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Cees van Leeuwen, eens stevig de stofkam door Hilversum wil halen. Het lijkt niet zonder reden. Bijna nergens wordt het geld van de Nederlandse belastingbetaler zo gemakkelijk uitgegeven als bij de publieke omroepen in Hilversum.
Lees hier verder

Folkert Jensma van NRC Handelsblad verlaat het genootschap van hoofdredacteuren uit onvrede over de uitspraken van voorzitter Pieter Broertjes over het prinsjesdag-embargo. ‘Het genootschap heeft zich te weinig opgeworpen als hoeder van de vrijheid om te publiceren.’
Lees hier verder

Froukje de Both laat zich weer eens van haar veelzijdige kant zien. Naast drukke bestaan als actrice (Costa!) en als dj (op de vrijdagavond op Radio 538), komt ze nu met een eigen cd. Nee, Froukje is niet het zoveelste soapsterretje ‘dat zo nodig moet gaan zingen’ …
Lees hier verder

Bij velen klonk gisteravond na afloop van de jaarlijkse Gouden Beelden op het Nationaal Omroepgala in Hilversum een zucht van verlichting. Niet de tijd die nodig was om de veertien tv-awards uit te geven, maar de matte sfeer brak op. Op weg naar de auto viel meer dan eens te horen: slechte avond. En deze kwalificatie kon vooral op naam worden geschreven van Jan en Nico Haasbroek die met een tenenkrommende presentatie de avond aan elkaar leuterden.
Lees hier verder

De VARA en de NPS waren donderdagavond de grote winnaars tijdens de uitreiking van de Gouden Beelden. Samen sleepten ze in totaal negen prijzen in de wacht tijdens het Nationale Omroepgala in Hilversum. De winnende Nederlandse tv-programma’s en -personen worden geselecteerd door een jury die volledig bestaat uit programmamakers.
Lees hier verder