Erik de Zwart vertrekt uit leiding Radio 538 [Update 15.30 uur]

Vanmorgen is bekend geworden dat directeur Erik de Zwart vertrekt als algemeen directeur bij de commerciële zender Radio 538. Vanmiddag om 16.00 uur zal men dit officieel bekendmaken op een persconferentie in Hilversum (Motel De Witte Bergen). Tevens maakt Radio 538 op dat moment zijn opvolging bekend.

Het is nog onzeker of De Zwart de Top 40 op Radio 538 blijft presenteren, de kans is nihil. De Zwart presenteert ook bij de tv-zender MTV de Top 40. Radio 538 zegt dat dit er helemaal los van staat.

Sinds de start van Radio 538 is De Zwart bij het station betrokken geweest. En sinds 1 mei 1995 is hij directeur van Radio 538. Het is nog niet officieel maar het gerucht gaat dat Erik de Zwart voor John de Mol gaat werken bij Radio Noordzee om internationale radiozenders op te zetten.

Ex-directeur Erik De Zwart is vanavond ook te gast bij Barend en Van Dorp op RTL4. [Radio.nl]