Kort nieuws op vrijdag 22 december 2000

10.00 uur

Sinds heden middag zijn er problemen geconstateerd met de commerciële zender van Radio 538 in Arnhem op 101.5FM. Het signaal is erg zacht en zwaar overgemoduleert. Inmiddels is bekend dat er Radio 538 al druk bezig is het probleem op te lossen. Of de andere zenders van dit station ook problemen hebben is ons nog niet bekend. (13.00 uur)

De redactie van RadioWereld wenst alle lezers: Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Muzikaal Nieuwjaar.

Aanstaande zondag 24 december hoor je van 22.00-24.00 op Radio 538 de mooiste kerstsongs non-stop!

Dennis Verheugd zal de uren van Sylvana (Zo 22.00-24.00) voor z’n rekening nemen en hij zal vaste invaller worden voor Greatest Hits. Bovendien zal hij producer van dit programma worden.

RTL 4 zendt het RTL Nieuws vanaf 2 januari non stop uit van 06:45 tot 08:10 uur. De nieuwsuitzendingen worden alleen onderbroken door reclame. De tekenfilms die tot nog toe werden uitgezonden op dit tijdstip verdwijnen van het scherm. Met het non stop nieuws wil RTL/de HMG de concurrentie aangaan met Nederland 1.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de vacatures van de RadioWereld.

De Haagse band Kane maakt de meeste kans in de prijzen te vallen van de Edison Music Awards, die op 27 februari worden uitgereikt. In drie categorieën (nationaal / nieuwkomer / alternatief) doet de groep rond zanger Dinand Woesthoff, die eerder dit jaar een MTV-Award won, mee in de strijd om een Edison. Op 1 maart is de prijsuitreiking op tv te zien (Nederland 2).

RTL Nieuws zendt vanaf 2 januari op RTL 4 non stop nieuws uit van 06:45 tot 08:10 uur. De nieuwsuitzendingen worden alleen onderbroken door reclame.

Nu de Eindejaarsfeesten naderen komen veel mensen van een koude kermis thuis omdat zij geen GSM abonnement cadeau kunnen geven aan dierbaren. In Belgie eisen de telefoonbedrijven namelijk het kunnen tonen van een Belgische identiteitskaart of huurcontract voordat er een mobiel abonnement afgegeven wordt. Een paspoort of identiteitskaart van een ander EU land wordt niet geaccepteerd. De Nederlandse CDA-europarlementarier Wim van Velzen vindt dit discriminatie en heeft daarom schriftelijke spoedvragen gesteld aan de Europese Commissie.

Doe Maar heeft het afgelopen jaar de meeste bezoekers tijdens concerten gehad. Mojo Concerts telde liefst 173.634 mensen die kwamen luisteren naar de in totaal 22 optredens van het popviertal dat na zestien jaar weer samenkwam. Als evenement scoorde Night of the Proms het hoogst met ruim 113.000 bezoekers. Daarbij moet wel worden aangetekend dat dit festival elf avonden beslaat.

Als afscheidscadeau voor de samenwerking in het verleden heeft Today Pages, Klaas Wilting de Amsterdamse politie voorlichter de domeinnaam www.klaaswilting.tv als cadeau geschonken en aangeboden de site in te richten, waarop bijvoorbeeld de afscheidsreceptie nog eens op het internet is te volgen. De extentie dot.tv geeft in combinatie met zijn naam, heel beeldend Klaas passie aan voor televisie en communicatie in de toekomst.

De president van de rechtbank in Amsterdam heeft een eis van Peter R. de Vries tegen NRC-columnist Frits Abrahams afgewezen. Volgens de president heeft De Vries wel degelijk een voortrekkersrol gespeeld in de jacht op een asielzoeker die Marianne Vaatstra zou hebben vermoord. Lees hier verder

Radio West presenteert op zondag 31 december de Dag van de Oudejaarsconference. Tussen 8.00 en 18.00 uur zijn leuke klassiekers en recente conferences te horen met onder anderen Wim Kan, Seth Gaaikema, Youp van ’t Hek en Lebbis & Jansen. Daarnaast programmeert Radio West in hetzelfde programma de hits van het afgelopen jaar.

SBS6 moet op last van de rechter-commissaris beelden afstaan van rellen in Den Bosch. De redactie heeft daarop medewerkers gevraagd beelden af te staan. Cameo, producent van SBS6 nieuws, belooft juridische stappen te ondernemen tegen medewerkers die weigeren om beelden af te staan.

Alles over Big Brother en de BUS. Je leest het elke dag bij RadioWereld.

Vijftien Turken bezetten gisteren een bank in Rotterdam. Een uurtje, tot de camera’s gearriveerd waren. Lees hier verder

Een groot deel van Limburg heeft gistermorgen een paar minuten lang zonder radio gezeten. De zendmast in Roermond, die hoofdzender is voor deze provincie, ging uit de lucht nadat de apparatuur oververhit dreigde te raken. De koeling die de apparatuur in de mast op temperatuur moet houden, was defect. Het komt niet vaak voor dat een zender helemaal wordt stilgelegd, vertelt woordvoerder Rob Roskam van zenderexploitant Nozema. Normaalgesproken wordt tijdens werkzaamheden overgeschakeld op een reservezender. Omdat dit apparaat op dezelfde koeling is aangesloten, kon deze de uitzendingen niet overnemen. Om tien uur gistermorgen werd de storing aangekondigd aan het einde van het radiojournaal. Zes minuten over tien zat er alleen nog ruis in de lucht. Welgeteld drie minuten later kon Limburg weer gewoon radio luisteren. De regionale omroep L1 was slechts iets langer dan een minuut uit de lucht.

Zoals we al eerder schreven de komende twee weken de favoriete top 5 van albums uit 2000, vandaag is het de beurt aan Ruud de Wild, iedere doordeweekse dag tussen 16 en 18 uur op radio 3 te beluisteren. (vandaag vanuit een etalage in Amsterdam) en op zondag tussen 17 en 18 uur Top of the Pops op 3 FM.

1. U2 – all that you can’t leave behind
2. Novastar – novastar
3. Richard Ashcroft – alone with everybody
4. Oasis – standing on the shoulder of giants
5. Coldplay – parachutes

Weerburo WeerOnline.nl acht de kans op een witte Kerst groot. Zaterdag gaat het er om spannen. De laatste weerkaarten geven aan dat het in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen kan gaan sneeuwen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email