Search
Close this search box.

Edwin en Paul achter in de Saab bij Mark Rutte

Edwin Evers en Paul de Leeuw worden binnenkort rondgereden in de Saab van minister-president Mark Rutte. Afgelopen donderdagochtend boden zij samen 7500 euro. Het volledige bedrag komt ten goede aan Warchild, waarvoor Radio 538 deze hele week al geld inzamelt.

Tijdens ‘Evers Staat Op’ vanaf de Zuidas in Amsterdam belden Edwin Evers en Paul de Leeuw Mark Rutte om te praten over de actie ‘538 voor Warchild’. Paul stelde voor om de Saab van de minister-president te veilen. Edwin voegde hier aan toe dat ‘die oude Saab toch maar stil staat in de schuur’.

Het veilen van de auto ging Rutte te ver, maar hij stemde wel in met het ter beschikking stellen van zijn auto voor een ritje. Maar nog voor dat luisteraars konden bieden, besloten Edwin en Paul samen met de prijs er vandoor te gaan.

Het veilen van een ritje op de achterbank bij Mark Rutte is niet de enige manier waarop geld wordt ingezameld voor Warchild. De hele week worden al stunts uitgehaald. Afgelopen zaterdag leidde dat al tot een zwempartij voor Ruud de Wild, Jelte van der Goot, Niek van der Bruggen en Barry Paf in de Amstel, waarbij zij een boort met schaars geklede missen voorttrokken.

Afgelopen maandag zette Ruud de Wild zanger Jody Bernal onder stroom, terwijl hij zijn hit ‘Que Si Que No’ zong. Donderdag las Jasmijn van Dijk het nieuws, terwijl ze onderste boven in een vliegtuig hing. Zanger Alain Clark werd door 538 de straat op gestuurd als straatmuzikant. Uiteindelijk bleek hij voor de Winkel van Sinkel in Utrecht te staan en gaf hier een minioptreden.

Jeroen Nieuwenhuize kreeg in Roermond een taart in z’n gezicht geduwd. Het leverde echter wel 160 euro op voor 538 voor Warchild. Een uitzending van Edwin Evers werd verkocht voor 75.000 euro. Pater Heerschop las vrijdagmorgen zijn column ‘Lieve Marianne’ voor vanuit een achtbaan. Eerder deze week kwam Marianne Timmer al met de column ‘Lieve Peter’.

Vrijdagavond (1 april, geen grap) is de grote finale van 538 voor Warchild op het Schouwburgplein in Rotterdam. Afgelopen nacht werd het plein al opgewarmd met de 53N8Party met dj’s Paul Elstak, Gregor Salto, Lucien Voort, Leroy Styles en 538 deejay Jos Eggink.

Vrijdagavond zijn er optredens van onder meer Miss Montreal, Ben Saunders, Mitch Crown, Jeroen van der Boom en Leonie Meijer. Ook wordt vrijdagavond het eindbedrag van de actie 538 voor Warchild bekendgemaakt. Donderdagavond stond de teller al op 35525 geholpen kinderen. [RS/Radio.NL]