Kort media nieuws: dinsdag 26 november 2002

De commerciële omroep Veronica wil in 2003 twee nieuwe bladen gaan uitgeven voor een oudere doelgroep dan het huidige blad van de omroep. Wat voor nieuws er in de nieuwe bladen gebracht wordt is nog niet bekend. Veronica laat weten dat dit niets te maken heeft met het plan van de HMG die volgend jaar met een nieuwe omroepgids komt.

De website van Nederlands best beluisterde radiostation Sky Radio, heeft in 2002 ruim 3,5 miljoen unieke bezoekers gehad in de eerste 10 maanden van 2002. De bezoekers klikten totaal ruim 13 miljoen pagina’s aan. Het populairste onderdeel van skyradio.nl is de playlist. Andere populaire onderdelen van de site zijn het overzicht van de prijsvragen, de concertagenda en de artist search.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf! Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Naar aanleiding van het overlijden van Boudewijn Buch zijn er verschillende condoleanceregisters opengesteld. De condoleanceregisters zijn de komende weken bereikbaar via de internetadressen Uitvaart.nl, Condoleance.nl.

De reclamecampagne van rijstfabrikant Lassie met daarin een hoofdrol voor Boudewijn Büch is met onmiddellijke ingang stopgezet, zo liet een woordvoerster van het bedrijf weten. Büch maakte sinds 1998 zes commercials voor specialiteitenrijsten van Lassie.

Streekomroep Exxact FM (95.7) uit Dordrecht heeft een aantal foto’s van de installatie van de nieuwe antenne en de zendinstallatie online gezet. De werkzaamheden zijn gedaan door Nozema. Voor een complete reportage surft u hier heen.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

De Noorse televisiezender TV2 heeft een bedrag van ongeveer 700.000 euro beschikbaar gesteld voor de bestrijding van doping in de sport.

Sinds begin mei dit jaar ontvingen 13 bekende Nederlanders een kogelbrief. In de brieven werden zij met de dood bedreigd. De politie maakte in Opsporing Verzocht (AVRO) bekend dat zij ervan uit gaat dat de brieven van dezelfde dader komen. Vaak kregen tegelijkertijd de media ook een brief. In totaal zijn er tussen de 30 en 40 kogelbrieven verstuurd. De laatste brief is van dinsdag 22 oktober. Op de site Opsporing Verzocht leest u hier meer over.

Het openbaar Ministerie (OM) heeft de politie verboden medewerking te verlenen aan een speciale uitzending van het SBS-programma ‘Peter R. de Vries’ over de moord op de 11-jarige Arthur Ghurahoo in 1986. De zaak verjaart over 1,5 jaar. Het OM was van mening dat dossiers niet aan journalisten mogen worden gegeven.

Journalist Frenk van der Linden wil met een handtekeningenactie de VARA bewegen door te gaan met de mediarubriek “De Leugen Regeert” die woensdag waarschijnlijk stopt en door Felix Meurders wordt gepresenteerd. Volgens Van der Linden wordt er teveel gesold met mediaprogramma’s.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via email?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

In Groot-Brittanië komt na lang overleg geen verbod op TV-reclame van fastfoodketens tijdens kinderprogramma’s. De Staatssecretaris, Tessa Jowel reageert hiermee op acties van gezondheidsgroeperingen die voor een reclamevrije kinderprogrammering pleiten.

De VPRO heeft een DVD uitgebracht met daarop een 2 uur durende compilatie van het leven en werk van ‘Jacobse en van Es’ van “De Tegenpartij”, de typetjes van ‘Kees van Kooten’ en ‘Wim de Bie’.

Als de Verenigde Staten Irak aanvalt gaat ‘Geraldo Rivera’ opnieuw verslag doen vanaf het front. De talkshowhost was in 2001 in Afghanistan een succes als reporter. Zijn gekleurde reportages (hij was gewapend om Bin Laden te doden) werden beter bekeken dan het objectievere CNN-US en CNN-International.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.

Gerelateerde berichten