Kort media nieuws: vrijdag 13 december 2002 [Update]

[13.00 uur]
Goedemiddag.

De commerciële omroep Veronica zal een tweede omroepblad gaan uitgeven voor de oudere lezersgroep. De omroep wil met het nieuwe blad de andere omroepen voor zijn doe ook met nieuwe bladen komen. De naam van het nieuwe blad wat voor de zomer van 2003 gelanceerd wordt is nog niet bekend.

Vanavond zullen twee speciale gasten aanwezig zijn in het Radioprogramma van Adam Curry en Jeroen Kijk in de Vegte. Dit zijn Chiel Montagne en Bonnie St. Claire. Het programma “Curry & KidV” is te beluisteren op Radio 2 van 20:00 tot 22:00 uur.

In de TROS TV SHOW van vandaag ontvangt Ivo Niehe Mariah Carey, Anouk. Verder ontmoet Ivo drie bekende gezichten uit reclamespots. Onder anderen de kleine ME’er uit de ‘zero-tolerance’-spot en de kale acteur van de kreet ‘Maar nu even niet!’.

Het C.v.d.M. is van plan om het KRO-programma ‘De wereld van Nijntje’ binnekort een boete te geven van 18.000 euro. Het C.v.d.M. vind dat de bewuste uitzending in april eigenlijk volledig uit ‘merchandising’ bestond. De KRO mag zich binnenkort gaan verweren waarna de definitieve sanctie wordt bepaald.

Aanstaande maandag is het de allerlaatste keer dat Cees van Drongelen te zien zal zijn als presentator van het populaire AVRO-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’. De uitzending, om 21.00 uur op Nederland 1. Opvolger van het kunst programma is Nelleke van der Krogt.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Vanaf maandag 23 december t/m maandag 30 december zendt 2VANDAAG, de actualiteitenrubriek van TROS en EO, een aantal specials uit onder de titel ‘Geheimen van de macht’. Oud-president Michael Gorbatsjov van de voormalige Sovjet-Unie maakt als special-reporter voor 2VANDAAG een serie waarin wordt teruggeblikt op de ingrijpende veranderingen in de wereldpolitiek in de jaren ‘80 en ‘90.

De Belgische sportcommentator voor radio en televisie Daniel Mortier (68) is woesdag in zijn woonplaats Leuven overleden. Mortier genoot ook in Nederland grote bekendheid als presentator van diverse sportprogramma’s op de vroegere publieke zender BRT. Daarnaast was Mortier een van de oprichters van de sportzender Eurosport. Mortier, die zich specialiseerde in tennisjournalistiek, overleed aan de gevolgen van een slopende ziekte. Hij is 68 jaar geworden.

Sinds deze week is in oost Nederland een reclamecampagne gestart van Radio- en Tv Oost. Het station heeft het hele jaar door al slogans als “Wat is jouw lentehit?…zomerhit?… herfsthit?” en dan nu de Winterhit. De website Media24 heeft er een leuke foto van gemaakt. Tevens kunt u daar een reactie achter laten.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

De HMG wil Jos Verstappen sponsoren als de coureur een rentree maakt in de Formule 1. De
30-jarige coureur is in beeld voor een plek bij het Minardi-team. De HMG heeft bevestigd dat er een de mogelijke samenwerking komt. RTL5 zendt alle formule-1-races uit. Overigens heeft Verstappen heeft nog niet getekend bij Minardi.

Vanaf dinsdag zendt de TROS dertien weken lang een nieuwe Nederlandse comedy uit over problemen en alles wat daarbij komt kijken: Gemeente belangen (Ned2 ­ 20.30 uur). Herkenbare onderwerpen waar elke Nederlander vroeg of laat waarschijnlijk mee te maken krijgt, zoals parkeerbeleid, verkeersdrempels, bouwvergunningen en hondenpoep.

Op 1 januari 2003 opent de D&D Groep, een nieuwe onafhankelijke TV-producent een productiehuis in Nederland onder de naam Dullaert & Dumas Film en TV producties. D&D is de grootste TV-producent van België en op het gebied van entertainment- en fictiegebied. In België en Duitsland produceert D&D entertainment- en dramaproducties voor publieke alswel commerciële zenders. Naast de vestigingen in Brussel, Leuven, Berlijn, Keulen en München wordt het Nederlandse huis gevestigd in Hilversum.

Na twee onderhandelingsrondes voor de omroep cao hebben de gezamenlijke bonden geconstateerd dat er nog een groot gat gaapt tussen de eisen en het bod van de werkgevers. Daarom hebben de bonden besloten het overleg op te schorten tot 13 december. Het belangrijkste punt van verschil is nog steeds het loon: 2% of 3,25%

Radio Caroline zal gaan uitzenden op de Hot Bird 6 en vanaf 1 januari 2003 op eurobird 1.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.