Luisteraars Veronica moeten stemmen via briefkaart op Top 100

Op Goede Vrijdag is op Radio Veronica de ‘Top 100 Allertijden’ te horen. Luisteraars kunnen zoals gebruikelijk stemmen op de lijst, maar niet meer gratis via de website of via SMS maar via een ouderwetse briefkaart die je in de brievenbus gooit.

Luisteraars kunnen een gewone ansichtkaart sturen met daarop drie favoriete hits aller tijden naar Radio Veronica.

De (brief)kaart kan naar Antwoordnummer 606, 1400 WB Bussum. Een postzegel plakken is niet nodig. Een kaartje kopen wel. De (originele) Top 100 Aller tijden wordt uitgezonden op Goede Vrijdag (3 april).

De geschiedenis van Radio Veronica
Veronica begon in 1960 als zeezender die vanaf de Noordzee uitzond en ontwikkelde zich onder andereals publieke omroep, Veronica Nieuwsradio (VNR) en Yorin FM door de jaren heen tot het huidige Radio Veronica.

1960 – De zeezender Radio Veronica
Veronica begon in 1960 als Radio Veronica, een zeezender die vanaf de Noordzee opereerde en Nederland voorzag van de popmuziek waar iedereen voor thuis bleef. De legaliteit van Radio Veronica werd sterk betwist maar de zender wist te ontsnappen aan overheidsingrijpen door het schip buiten de Nederlandse territoriale wateren te verankeren.

1975 – Veronica als publieke omroep
Op 31 augustus 1974 viel het doek voor Radio Veronica als zeezender. Het duurde even, maar op 28 december 1975 maakte de Veronica Omroep Organisatie (VOO) haar allereerste radio-uitzending als publieke omroep. Niet op Hilversum 1, 2 of 3, maar op Hilversum 4! Deze vierde radiofrequentie begon op deze dag met uitzenden en was bedoeld voor… klassieke muziek.

Op 21 april 1976 begon voor Veronica ook haar avontuur op televisie. Na deze eerste avond op televisie had de VOO* 20.000 nieuwe leden kunnen noteren. Al snel na de eerste televisie-uitzendingen vroeg de VOO de C-status aan.

1978 – C / B / A status
In 1985 behaalde de VOO de A-status en kon het maximaal uitzenden op radio en televisie. Veronica vierde dit met een grootse radio- en televisiemarathon. Uiteindelijk groeide het ledenaantal door tot 1.250.000 in 1992!

1995 – Het commerciële Veronica bij HMG
Eindelijk was Veronica 24 uur 7 dagen per week op televisie en radio. Het commerciële Veronica startte gelijk drie radiozenders: Hitradio Veronica, Veronica Nieuwsradio (VNR) en het alternatieve muziekstation Kink FM.

2001 – Yorin FM
Nadat de Vereniging Veronica eind 1999 besloot om uit de Holland Media Groep te stappen, werd dit begin 2000 een feit met als gevolg dat de naam Veronica niet gebruikt mocht worden tot 1 september 2001. Op 2 april 2001 werd de zender daarom omgedoopt tot Yorin FM.

2002 – Radio Veronica
Op 2 april 2002 werd Radio Veronica gestart als station met veel hitmuziek, maar na een periode van bijna 1 jaar en 5 maanden overwoog de Vereniging de stekker uit Radio Veronica te trekken. In juni 2003 werd echter bekend dat er een samenwerking was ontstaan tussen de Vereniging Veronica en Sky Radio. Sky Radio had het kavel A02 verkregen voor haar gouwe ouwe zender en liet weten hierop Radio Veronica te willen laten uitzenden. Op 31 augustus werd de Gouwe Ouwe zender samengevoegd met Radio Veronica tot het huidige station. [Radiowereld.NL]