Kort media nieuws: woensdag 4 december 2002

[9.00 uur]
Goedemorgen.

Aanstaande vrijdag is de opening van de nieuwe studio van Radio Veronica en KinkFM Inmiddels wordt er al uitgezonden via het nieuwe pand aan de ’s Gravelandseweg. De nieuwe On Air studio’s zijn gebouwd door Helios die twee maanden met de bouw is bezig geweest.

Het Haaksbergse internetradiostation Radio Rosita gaat binnenkort eindelijk commercieel. Radio Rosita heeft lang moeten wachten maar nu is het dan zo ver. Begin volgend jaar gaat men definitief op de kabel in Twente uitzenden, zo is gisteren bekend geworden via de Twentse programmaraad.

Radio Caroline is sinds deze week niet meer via de Astra-satelliet te ontvangen. Vanaf heden is men uitsluitend nog via WorldSpace gecodeerd te ontvangen via de AfriStar-satelliet op 21 graden Oost.

De samenwerking tussen het populaire 3FM-programma ruuddewild.nl en de Nationale Kinderkrant is tijdelijk uitgesteld. In verband met de afwezigheid van Ruud de Wild hebben de makers van ruuddewild.nl en de Nationale Kinderkrant samen besloten de kick-off van de Nationale Kindermiddag op 4 december uit te stellen. De samenwerking zal van start gaan zodra Ruud de Wild weer te horen is bij ruuddewild.nl.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Yorin overweegt de omroepsters en de enige mannelijke omroeper van de buis te halen. Dat meldt de website tvbabes.com. Momenteel is Yorin de enige zender waar de programma’s nog op deze manier worden aangekondigd. Omroepster Cindy Pielstroom verlaat Yorin per 1 januari sowieso.

De commerciële omroep Radio 10 FM organiseert in december een grootscheepse kerstactie ten bate van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Luisteraars van Radio 10 FM worden opgeroepen om donateur te worden van de NSGK om zo nog meer kinderen en jongeren met een handicap te kunnen steunen. Tevens kunnen luisteraars die te maken hebben of hebben gehad met gehandicapte kinderen in hun omgeving bellen en schrijven naar Radio 10 FM om hun ervaringen te delen. De actie, die Radio 10 FM organiseert, duurt tot eerste kerstdag.

De Belgische versie van ‘De Zwakste Schakel’ is na één seizoen alweer van het scherm verdwenen. VTM, dat het programma uitzond, vond de kijkcijfers tegenvallend. Bovendien werd presentatrice Goedele Liekens ‘te aardig voor de kandidaten’ gevonden.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Mireille Bekooij is de nieuwe presentatrice van ‘Tros Triviant’. Daarmee volgt zij Tineke Verburg op die geen zin meer had in het spelprogramma. Op donderdagavond 5 december is de eerste aflevering te zien op Nederland 1.

De documentaire ‘Lang Leve…’ is vanaf woensdag weer te zien bij de Vara. In de eerste aflevering staat het thuisfront centraal.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

In week 47 (18 t/m 24 november 2002) is in totaal voor € 10.589.389,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. KPN Mobile is met een bruto radiobudget van € 340.112,- de grootste radio-adverteerder geweest. Op de tweede plaats staat Nationale Nederlanden met € 243.240,-. Diageo is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 198.907,- aan radiocommercials uit laten zenden.

54 landen hebben voor de uitreiking van de Oscars films ingezonden die begin 2003 zullen worden gehouden. Alle landen strijden in de categorie “beste buitenlandse film”. Nederland wordt vertegenwoordigd door de tragikomedie “Zus & Zo” van “Paula van der Oest’, die mede door de NPS werd geproduceerd.

Met nog bijna 10 dagen te gaan stevent de Radio 2 Top 2000 af op een recordaantal stemmen. Tot nu toe zijn er 164.000 stemmen uitgebracht voor de Top 2000 die tussen Kerst en Oud & Nieuw wordt uitgezonden. Tot vrijdag 13 december kan iedereen via de website van Radio 2 een favoriete top 10 insturen. Aan de hand hiervan wordt de uiteindelijke Top 2000 samengesteld.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan Radio.nl of anoniem via deze pagina Alles is welkom.