Kort media nieuws uit de krant: vrijdag 14 maart 2003

Tv-producent Reinout Oerlemans heeft donderdag gepraat met John de Mol over de ontstane ruzie over het produceren van een weekendserie voor de publieke omroep.

Vrijdag praten ze verder. Dat zei de financieel directeur van Oerlemans bedrijf Eyeworks donderdag.
>> Lees Verder >>

 • Voormalig algemeen directeur J. Bruins van Veronica, die vorige maand een stapje terug deed, verlaat deze omroep. Met de komst van de interim-bestuurders P. Kuipers en C. van Steijn heeft hij in overleg besloten zijn carrière elders voort te zetten.
  >> Lees Verder >>

  Twee medewerkers van het tv-programma van Willibrord Frequin zijn gisteravond in Amsterdam aangehouden wegens de roekeloze achtervolging van de wagen met prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn vanaf Den Haag. Ze zijn in de loop van de nacht vrijgelaten. Het paar heeft aangifte wegens bedreiging tegen hen ingediend.
  >> Lees Verder >>

  De Italiaanse premier Silvio Berlusconi ligt opnieuw onder vuur, nu de vorige week benoemde directeur van de publieke omroep RAI, Paolo Mieli, zijn benoeming niet heeft aanvaard. Tegenstanders maken zich zorgen over de grote invloed die de regering op de RAI heeft. Berlusconi’s familie bezit de drie belangrijkste commerciële zenders in Italië, die samen met de drie zenders van de RAI 90 procent marktaandeel hebben.
  >> Lees Verder >>

  De voorzitters van de beide kamers van het Italiaanse parlement hebben de journaliste en filosofe Lucia Annunziata donderdag benoemd tot directeur van de publieke omroep RAI. Zij komt in de plaats van Paolo Mieli, die vorige week werd benoemd.
  >> Lees Verder >>

  De Amerikaanse omroep HBO heeft de opnames van de populaire maffiaserie The Sopranos voor onbepaalde tijd uitgesteld wegens een salarisconflict met hoofdrolspeler James Gandolfini. HBO spande een rechtszaak tegen de acteur aan wegens contractbreuk nadat Gandolfini zelf een klacht tegen de tv-zender had ingediend.
  >> Lees Verder >>

  De vermeende dievegge van de single van Idolswinnaar Jamaï overweegt een procedure wegens smaad aan te spannen. Het betreft de veertigjarige Carmen Gopalrai uit Vinkeveen. “Ik word beschuldigd van diefstal terwijl ik die single nooit in mijn handen heb gehad”, zo reageert Gopalrai woedend.
  >> Lees Verder >>