Kort media nieuws: vrijdag 7 maart 2003 [Update]

[08.50 uur]
Goedemorgen.
Aanstaande zaterdag wordt de finale van ‘Idols’ uitgezonden bij RTL 4, tussen 21.00 tot 22.00 uur. De backstage-uitzending bij Yorin duurt van 22.00 tot 23.00 uur en de uiteindelijke uitslag wordt bij RTL4 vanaf 23.00 uur bekendgemaakt.

Voor degenen die de uitzending hebben moeten missen, herhaalt Idols maar liefst twee keer het volledige programma op zondag 9 maart, van 14.00 tot 17.00 uur en van 20.00 tot 23.00 uur. Idols is zaterdag ook live te volgen via de website Idols.nl

Aankomende zaterdag komt Bev, beter bekend als de blonde barvrouw van het TV programma ‘Ab Normaal’ bij Ali Osram in de uitzending. Zij zal haar single “mama waar is mijn string” om 18.00 uur ten gehore brengen. Luisteraars kunnen haar vragen stellen via een e-mail op Frequent.nl.

Televisieproducent Endemol wil uitbreiden naar Azie. Momenteel zoekt het bedrijf plaatselijke partners in Japan en China om TV-programma’s te maken en uit te zenden. Azië is het enige werelddeel waar het TV-bedrijf nog geen vestiging heeft. Endemol wil in Japan en China zijn bestaande entertainmentformules op TV brengen. Daarvoor moeten wel de programma’s aangepast worden aan de plaatselijke wetten. Endemol verwacht in Japan het eerst rond te zijn met een partner.

Sinds een week is het mogelijk om via e-mail het laatste medianieuws te ontvangen. Dagelijks rond 15:00 uur verstuurt Radio.nl het laatste medianieuws. Tevens wordt u op de hoogte gehouden als zich belangrijke ontwikkelingen voordoen. Wilt U ook op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via de mailinglist.

Het Commissariaat voor de Media heeft laten weten geen evenementen frequentie af te geven aan Roulette 103. Enkele maanden geleden berichtte Radio.nl dat er een reunie zou komen, deze gaat overigens wel door, wanneer is nog niet bekend maar we houden u op de hoogte.

Het commerciële radiostation van Twente, Radio Rosita is vanaf 29 maart ook in Noord Twente op de kabel te ontvangen. Dit betekend dat het gebied met 60 % word uitgebreid, waaronder Almelo-Oldenzaal-Hof van Twente en omringende plaatsen.

NOS Studio Sport zendt aankomend weekend de World Cup schaatsen in Heerenveen rechtstreeks uit. De wedstrijden zijn te zien op Nederland 2, op vrijdag van 17.50 tot 20.42 uur, op zaterdag van 11.50 tot 16.04 uur en op zondag van 13.30 tot 16.45 uur.

Aanstaande zondag is het mediaprogramma Storing te zien bij BNN op Ned2 van 23.30 uur tot 23.55 uur. Deze week is Gordon bij presentator Jeroen Pauw te gast aan de biljarttafel. In de laatste uitzending op zondag 16 maart is de voorzitter van de publieke omroep, Harm Bruins Slot te gast. Naast de televisieversie van Storing zendt BNN iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur Storing op Radio 1 uit.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton gaat als televisiepresentator werken bij de nieuwszender CBS in het nieuwsprogramma 60 Minutes

Radio 10 FM heeft Ursula de Mol aangetrokken als Sales Manager. Zij werkte de afgelopen jaren als Senior Accountmanager voor JCDecaux Nederland BV. Daarvoor bekleedde zij diverse sales functies bij o.a. ORN en MediaMax. De Mol start per 1 april a.s. en zal verantwoordelijk worden voor de gehele sales afdeling van Radio 10 FM.

De NOS zendt op vrijdag 7 maart om 16.00 uur op Nederland 2 het rechtstreekse verslag uit dat Hans Blix, leider van de VN-wapeninspecties, uitbrengt over de bevindingen van de wapeninspecteurs in Irak.

Heeft uw radiostation / mediabedrijf een vacature open staan, laat het weten aan Radio.nl. Nieuwe vacatures vind u op vacature.radio.nl

Paul de Leeuw gaat toch geen televisieprogramma voor de VARA maken. Hij heeft geen tijd hiervoor. Paul zegt zich de komende tijd te willen concentreren op zijn gezin. De Varta liet eerder weten dat De Leeuw vanaf oktober in de vooravond een dagelijks amusementsprogramma op Nederland 3 zou krijgen.

Vrijdag is op TV Oost de 250ste uitzending te zien van Studio Oost. Het informatieve magazine met Dorothy Oosting is al jaren één van de best bekeken en meest vertrouwde programma’s van de omroep voor Overijssel.

Gisteravond hebben Marco Borsato en Anouk de meest prestigieuze prijzen gekregen tijdens het 44ste Edison Music Awards-gala. Anouk voor beste zangeres nationaal. Marco Borsato voor beste zanger nationaal. Rene Froger (categorie internationaal, Blof (groep nationaal), Venice (groep internationaal), Norah Jones (zangeres internationaal), Robbie Williams (zanger internationaal), Relax (beste nieuwe artiest nationaal), Avril Lavigne (beste nieuwe artiest internationaal), Brainpower (beste r&b/ hiphop), Sophie Ellis Bextor (beste dance), Within Temptation (beste dvd), Queens of the Stone Age (beste alternative), Di-rect (publieksprijs beste single) en Blof (publieksprijs album van het jaar

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.

Gerelateerde berichten