DJ’s en goede doelen World DJ Day 2003 bekend

Van 19 tot en met 26 april 2003 is het World DJ Day. In deze week worden DJ’s over de hele wereld gevraagd hun gages te doneren aan goede doelen voor kinderen. Ook organiseren clubs, discotheken, party- en evenementenorganisatoren in de World DJ Day-week speciale inzamelingsacties.

Ambassadeur
Het danceprogramma ‘Van Diepen’s Dance Department’ van Radio 538 DJ Wessel van Diepen heeft zich dit jaar wederom als ambassadeur van het evenement voor Nederland opgeworpen. van Diepen wil dit jaar tenminste ¤ 35.000 proberen in te zamelen.

Goede doelen
In Nederland wordt het verzamelde bedrag gedoneerd aan twee speciale projecten: het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam en de Stichting Kind en Danstherapie in Geldrop die danstherapie voor getraumatiseerde kinderen in asielzoekerscentra verzorgen.

Deejays geven volop medewerking
Deejays die hun medewerking verlenen zijn onder andere DJ Tiësto, Ferry Corsten, DJ Remy, Dimitri, Dana, Eric de Man, DJ Roog, Lemon 8, Micha Helsloot, Benny Rodrigues, Edwin Bazen, Eddy de Clercq, Johan Gielen, Marco V., K. Cee en Barry Paf.

Organisatoren die een bijdrage leveren zijn club Las Palmas en club Taboo! in Rotterdam, Club Risk in Utrecht en Amsterdam, de site Djbroadcast.nl en het dancefeest Shockers. Dit feest vindt plaats op 26 april. De meeropbrengst van de VIP-kaarten en de donaties van verschillende DJ’s van Shockers komen ten goede aan World DJ Day.

Veiling
Tevens zal op deze dag de website Worlddjday.nl in samenwerking met Dancelinx.com een veiling organiseren. Op die dag kan er geboden worden op verschillende dingen zoals de platenkoffer van ID&T de Sensation 2002 met handtekeningen van alle DJ’s. [Radio.nl]