Kort media nieuws: woensdag 9 april 2003

[16.00 uur]
Goedemiddag.

Vanaf 1 juni 2003 krijgt de programmering van het commerciële radiostation Rosita een nieuwe uitstraling. Op goede vrijdag de Twentse top 101 allertijden worden uitgezonden van s’morgens 09.00 uur tot 18.00 uur. Deze zal sterk afwijken van de gemiddelde Top 100. Er zitten maar liefst 11 Duitse nummers in de lijst die samengesteld is door de luisteraars.

Rosita is momenteel te ontvangen op 105 MHz op de kabel in heel Twente. Mocht Radio Rosita de race winnen om de Twentse etherfrequentie 87.6 dan kunnen Twentenaren binnenkort ook via de ether luisteren naar het station.

Sinds kort hebben de bezoekers van MusicFrom.nl gratis toegang tot het songtekstenarchief. Het Nederlandstalige songteksten heeft er 18.000 opgenomen. Om toegang te hebben tot het archief moeten bezoekers van MusicFrom.nl zich aanmelden als gebruiker. Vervolgens hebben zij gratis toegang.

De serie Finals van BNN is nu ook in Duitsland tezien bij Pro7. De Engelse zender Channel 4 gaat een pilot van de serie maken en ook in Italië en Frankrijk is er grote belangstelling voor de BNN serie.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist.

Vanaf vrijdag 4 juli a.s. zendt de TROS negen gloednieuwe afleveringen uit van het langstlopende amusementsprogramma in Nederland: Te land, ter zee en in de lucht. Voor dit 32ste seizoen worden deelnemers gezocht die in zelfgemaakte, creatieve voer- of vaartuigen mee willen doen aan dit vrolijke programma. Aanmelden is mogelijk via Tros.nl

In een live-uitzending vanuit de RAI in Amsterdam worden op maandag 12 mei aanstaande voor de vierde keer de ‘John Kraaijkamp Musical Awards’ uitgereikt. In de speciale uitzending ‘De Musical Awards – De Nominaties’ op zondag 20 april worden de genomineerden bekendgemaakt.

Profisound heeft sinds deze week een nieuwe website. Hierdoor kunnen de gebruiksmogelijkheden voor bezoekers voor de volle 100 procent worden benut. Daarnaast biedt het bedrijf voor met name regionaal-commerciële zenders de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week efficiënt orders te verwerken. Hierdoor is men direct verzekerd van snelle verwerking en productie: Profisound Online Ordering helpt u met een efficiënte uitvoering van uw salesactiviteiten. Klik op ‘Online Order’ en vraag gratis en vrijblijvend uw eigen inlogcode aan.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Het AD laat weten dat Kobalt aan het eind van de maand het advertentiecontract met tv-zender Veronica opzegt. Directeur Ries Meijer gelooft niet meer in Veronica. Hij vind de programma’s te droevig om naar te kijken. Meijer adviseert Veronica weer te gaan praten met SBS. Bert van der Veer, programmadirecteur van Veronica denkt dat het met de actie ‘Zet Veronica op 11’ beter zal gaan in de nabije toekomst.

Maandag 14 april, tussen 23.15 en 23.50 uur, is uitgeroepen tot Nationale SMS-dag. SBS 6 (Jeroen Post) brengt op die dag de finale van deze grote landelijke quiz. Door mee te doen maakt de speler kans op 50.000 euro. Naast deze hoofdprijs zijn er nog veel meer prijzen te winnen, waaronder één miljoen gratis sms-jes en gratis belminuten! Iedereen met een mobiele telefoon maakt kans mee te doen. Meer informatie vind u op SBS6.nl

De band Time Traveller geeft op 29 april een voor derden niet te beluisteren concert op de Grote Markt in Almere. De muziek is uitsluitend te horen via een speciale etherfrequentie, die alleen op de Grote Markt is te ontvangen. Het publiek kan via walkmans meeluisteren; buiten een straal van vierhonderd meter valt de verbinding weg. Time Traveller komt met de actie tegemoet aan de vele klachten over geluidsoverlast die concerten in de buitenlucht opleveren. De eerste achthonderd bezoekers krijgen een gratis walkman cadeau.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van Radio.nl.

Deze week zendt de NOS op Nederland 2, na de gebruikelijke Journaal-uitzendingen tussen 7.00 en 9.00 uur, van 10.00 tot 17.00 (extra) Journaals uit. Deze bulletins worden in het uur na de uitzending doorlopend herhaald. De avondbulletins van het NOS Journaal duren langer dan gebruikelijk.

Xander de Buisonjé is donderdag 10 april de hele dag te gast bij CITY FM. De ex-zanger van Volumia schuift ’s ochtends aan bij ‘Hans Boelen in de Ochtend’ en geeft ‘s middag bij ‘Melvin in de Middag’ een aantal exemplaren van zijn nieuwe CD ‘Hemelsbreed’ weg.

Komende week worden de kwartfinales in de Champions League gespeeld. CANAL+ zendt hiervan twee duels live uit. Dinsdag 8 april start om 20.35 uur Real Madrid – Manchester United. Woensdag 9 april vanaf 20.35 uur de kwartfinale Inter – Valencia live uit.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

De APR (Algemene Programma Raad Amsterdam e.o.) heeft laten weten dat het wisselen van BBC 3 voor BBC 1 op een misverstand berust. In het per 1 december jl. uitgebrachte Radioplan heeft de APR per ongeluk de zender BBC 1 opgenomen terwijl dat de klassieke zender BBC 3 had moeten zijn. Inmiddels heeft de APR contact met UPC opgenomen om deze onbedoelde wijziging zo snel mogelijk ongedaan te maken in Amsterdam en omgeving via kabelfrequentie 94.1

Winnen doe je bij… de postcodeloterij, dat is de slogan van de loterij. Zondag 13 april presenteert Caroline Tensen alweer de honderdste aflevering op Ned 2 om 21,50 uur. Wekelijks kijkt 11 procent naar (ruim 1,6 miljoen kijkers) het programma met een marktaandeel van 25 procent en een waardering van 7,1.

Aanstaande donderdag is Rick van Velthuysen te gast bij het spelletje van Triviant. Hij speelt dan samen met oud-collega Erik de Zwart tegen (ex-)3FM jocks Claudia en Isabelle. Triviant wordt uitgezonden bij de Tros op Nederland 1 om 21.07 uur.

In ruim 60 procent van de tv-programma’s stimuleert de Nederlandse televisie alcoholgebruik. De commerciele zenders besteden beduidend meer aandacht aan alcohol dan de publieke omroepen. Meer dan driekwart van de verwijzingen kwam in commerciële uitzendingen voor. Volgens de onderzoekers kan naar aanleiding van het onderzoek niet gezegd worden of de verwijzingen invloed hebben op alcoholmisbruik, omdat bewijzen daarvoor ontbreken.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.