Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Caz maakt plaats voor Arrow in de ether [Update]

Het landelijke radiostation Caz, een naam die eigenlijk nergens voor staat, wat ruim een jaar geleden van start ging, zal vannacht uit de ether verdwijnen en plaats maken voor Arrow, een landelijk radiostation wat tot nu toe alleen via de kabel en een kleine AM zender (AM675) te horen was van 120kW. De AM zender ‘kan’ met maximaal 250 kW uitzenden.

SBS, de eigenaar van Caz (tot 1 juli 2007) heeft de etherfrequenties verkocht aan Arrow en alles wat er bij hoort. SBS wilde niet verder investeren in Caz wat momenteel een marktaandeel heeft van een 1.4%. Directeur Gerard Timmer wilde Caz goed in de markt zetten, maar omdat er geen geld meer was bij SBS nam hij ontslag. Niet lang daarna ging het fout, SBS besloot Caz te verkopen.

Arrow in de ether
Vanaf zondag is Arrow op de etherfrequenties van Caz te horen. Caz zal daarna verder gaan via de kabel, Digitenne en via het internet. Maar diverse bronnen verwachten dat dit niet erg lang zal duren. Beluister hier de overgang van Caz naar Arrow. Ad Ossendrijver heeft namelijk liever geen gepresenteerde radioprogramma’s op zijn radiostations. Ossendrijver wil overigens niets mededelen over de overname van Caz. Hoeveel Caz op dit moment nog waard is blijft nog onduidelijk.

Of Arrow in de ether wel een kans krijgt is niet zeker, het station vaart in het zelfde vaarwater als City FM en Radio Veronica. Alle radiostations komen met het format dicht bij elkaar te zitten. Om de zender winstgevend te maken moet het station minimaal het dubbele hebben om te overleven.

Arrow zet medewerkers op straat
De medewerkers die op dit ogenblik nog bij Caz werken en niet uit zichzelf zijn weggegaan zullen op termijn stoppen bij Caz. Of het contract loopt af of ze krijgen ontslag. Ad Ossendrijver liet eerder al weten van Caz een non-stop zender te willen maken. Eventueel zullen er nog wel gepresenteerde uitzendingen gemaakt worden maar alleen met voice-tracks.

AM675 uit ?
Arrow zou de AM675 eigelijk moeten uitzetten omdat het wettelijk verboden is om het zelfde signaal via FM en AM uit te zenden. In dit geval hoeft het niet, omdat AM675 niet landelijk dekkend is maar voor +/- 65% volgens de overheid.

Ossendrijver wil op de AM mogelijk een talkradio-achtig format zetten of de zender digitaliseren waardoor men er Europese zenders op kan starten. Een derde mogelijkheid is AM zender verkopen als andere radiostations daar nog interesse in hebben. [Radiowereld.NL]