Radio 192 herdenkt Veronica en denkt aan toekomst

Morgen (18 april) precies 30 jaar na de grote demonstratie tot behoud van Veronica, gaat Radio 192 terug naar Den Haag. Vanaf de Pier in Scheveningen wordt een 7 uur durend live programma gemaakt, waarin wordt teruggeblikt op één van de meest gedenkwaardige dagen in de geschiedenis van Radio Veronica. Op diezelfde 18de april 1973 werd ook het zendschip De Norderney weer vlotgetrokken, nadat het ruim twee weken op het strand van Scheveningen aangespoeld had geleden.

Tijdens de 192 live-uitzending praten gasten over hun ervaringen van toen en hoor je veel fragmenten uit die tijd.

Live optredens
En er zijn optredens van tal van artiesten, zoals Peter Koelewijn, Mariska Veres, George Baker, Ben Cramer, Harry Slinger en uit de VS: Melanie.

Verder is er een tentoonstelling over alle gebeurtenissen op 18 april 1973.

Nieuwe ether frequentie
Maar Radio 192 kijkt die dag ook vooruit. Er wordt een actie gelanceerd om de felbegeerde FM frequentie binnen handbereik te brengen. Luisteraars zijn van harte welkom bij dit evenement.

Toegang gratis
Vanaf 15.00u gaan de deuren open. Locatie is het Grand Café ‘Le Pirate’ op het einde van De Pier. De toegang is gratis.

U kunt de auto parkeren in de grote parkeergarage aan de Zwolsestraat. De ingang van de parkeergarage is bij de Shellpomp aan de rechterkant, voorbij de gevangenis. Als u zich bij de kassa van de pier meldt en daar laat weten dat u voor de uitzending van Radio 192 komt, heeft u gratis toegang tot de pier. Ps, tot morgen. [Radio.nl]