Kort media nieuws: donderdag 29 mei 2003

De rockzender van Ad Ossendrijver “Arrow Classic Rock” zal vanaf 1 juni niet op de AM 828 te horen zijn maar op 675 AM. Dit is de oude frequentie van Radio10 FM. Officieel is deze frequentie van de licensiehouder Country Music Radio.

In Mediazaken op BusinessNieuws Radio is zaterdag 13.30 en zondag 10.30 uitgebreid aandacht voor de herverdeling van de FM-frequenties. Een gesprek met het gezicht van Radio 10 FM, Tom Mulder, die voor als nog met zijn zender niet terugkeert op de FM. Daarnaast is een gesprek te horen met Duncan Stutterheim, oprichter van dancestation ID&T Radio, dat vanaf zondag wel op de FM te ontvangen is.

Het team van het populaire radioprogramma ruuddewild.nl heeft vanavond de studio van 3FM bezet. De reden hiervoor was het interview dat 3FM-DJ Isabelle gister gaf in het TV-programma Barend & van Dorp. Daarin liet zij zich negatief uit over de nieuwe koers van 3FM en de nieuwe baas Florent Luyckx. Lees meer bij Jeroen KidV

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Radio 10FM laat weten dat veel luisteraars massaal geschokt hebben gereageerd op de beslissing dat Radio 10 FM vanaf 1 juni haar etherfrequentie kwijt zal raken. Radio 10 FM zegt inmiddels 50.000 steunbetuigingen te hebben gehad. “Het zijn stuk voor stuk zeer emotionele reacties”, aldus Tom Mulder, programma-directeur en deejay bij het station. “Onze vele vaste luisteraars, zo’n 2 miljoen per week, zijn net zo geschokt als wij. Maar ook net zo strijdbaar. We laten het er niet bij zitten!”

 • Presentator Ronald Boot en gastpresentator Youri Mulder reiken op 31 mei aanstaande voor de eerste maal de Langs de Lijn-voetbalawards uit. In een speciale zaterdagavonduitzending (20.00 – 23.00 uur) sluit het NOS-radio 1-programma het voetbalseizoen af. Categorieen voor de voetbal-awards zijn onder andere: beste speler, slechtste speler, mooiste voetballer, slechtste trainer en beste pauze-act.

  Vanaf maandag 2 juni 2003 zal Eddy Keur de nieuwe sidekick worden bij het team van het “Goedemorgen Gordon” bij Noordzee 100.7 FM. Momenteel is hij ook nog als voiceover werkzaam bij Yorin in “Cash en Carlo”. Keur was eerder te horen bij Radio 3FM en QTheBeat wat nu niet meer bestaat.

  Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

  De Tros zegt ook op internet de grootste familie van Nederland te zijn. In de maand april registreerde de publieke omroep 647.000 unieke bezoekers aan zijn sites. De uitschieter van vorige week was de Songfestival-site.

  Op zondag 1 juni, tussen 20.30 uur en 22.05 uur, brengt SBS 6 de opzienbarende documentaire ‘Weekend Miljonairs: Hoe steel je een Miljoen’. Hierin staat spelkandidaat Charles Ingram centraal. Hij heeft, tijdens de Engelse versie van ‘Lotto Weekend Miljonairs’, een miljoen pond gewonnen. Althans dat dacht hij, want toen bleek dat hij de boel belazerd had, werd het geld niet uitbetaald. Journalist en documentairemaker Martin Bashir laat aan de hand van de betrokkenen zien hoe geraffineerd het spel van Ingram in elkaar zat.

  In de vrijdaguitzending heeft ‘Shownieuws’ op SBS6 tussen 19.30 en 19.55 uur de volgende onderwerpen: Het televisieseizoen loopt ten einde. Wat waren de toppers en de floppers? De wereld van de mannelijke modellen en Robert ten Brink vertelt over ‘Weekend Miljonairs: Hoe steel je een Miljoen’ die SBS 6 op zondag 1 juni, tussen 20.30 uur en 22.05 uur, uitzendt. Maandag 2 juni brengt ‘Shownieuws’. een special over Jennifer Lopez.

  Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.