Search
Close this search box.

Kort Media Nieuws: donderdag 26 juni 2003

Vandaag 26 juni zal Yorin de nieuwe videoclip van Madonna vanaf 18.30 uur exclusief presenteren. De videoclip ‘Hollywood’ is nu al volgens Yorin de meest gedraaide plaat in Europa van Madonna’s nieuwe album ‘American Life’.

De programmaraad van Zeeland heeft in haar laatste vergadering kabelexploitant Delta Kabelcomfort geadviseerd om EuroNews toe te voegen aan het analoge programmapakket. Delta Kabelcomfort heeft besloten dit advies over te nemen per 1 juli. EuroNews is in ongeveer 60% van Nederland via de kabel te ontvangen, waaronder onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Hilversum. Daarnaast is EuroNews in heel Nederland via de schotel te ontvangen. Daarnaast worden ook Animal Planet en Cartoon Network/TCM toegevoegd.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Op zondag 29 juni om 22.50 uur zendt BNN een 40 minuten durend verslag uit van: LIVE. Daarnaast is op bnn.nl een exclusief interview met de bandleden te zien, plus een aantal nummers die niet op TV worden uitgezonden. Op 23 mei kwam LIVE naar Nederland om speciaal voor BNN PopSecret een geheim optreden te geven voor slechts honderdvijftig fans.

Het voormalige zendschip Communicator aan de Oostvaardersdijk vlak buiten Almere is afgelopen dinsdag weggesleept naar IJmuiden en gaat vervolgens naar Engeland. Het schip werd vanaf 1984 gebruikt door Laser 558, Holland FM, Veronica tot twee jaar geleden door Q Radio.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van Radio.nl.

Noordzee 100.7FM heeft een “Altijd zomer”-actie ontwikkeld. Gedurende de hele zomer geeft men elke week een reis naar de Caribbean weg via SMS voor twee personen of van een van de Honda HRV’s waar het promotieteam de hele zomer in rondrijdt.

Vrijdagavond komt de uitzending van Curry&KidV op Radio2 vanaf locatie. In verband met de filmzomer die loopt zendt BNN wekelijks vanaf locatie uit en naast diverse optredens vertoont BNN iedere week vanaf een gepaste locatie een film. Deze week is het de film Speed2 vanaf een boot in Willemstad. Tijdens de uitzending van Curry&KidV op de boot zijn er optredens van T-spoon (oa sex on the beach) en Double You (Please don’t go). Na de uitzending begint de vertoning van de film. Je kan er gratis bij zijn, surf naar BNN.nl

Zondag 29 juni, tussen 21.05 en 22.10 uur, brengt SBS 6 een nieuwe aflevering van ‘Hoe Gaat Het Met…?’. In dit programma gaat Wendy van Dijk op bezoek bij spraakmakende personen uit verschillende televisieprogramma’s. In deze laatste aflevering gaat Wendy op bezoek bij koningshuisfanaat Johan Vlemmix.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

Zaterdag 5 juli geeft Ruuddewild.nl een gouden feest, onder de noemer ‘Temptation: The Gold Edition’ in Hotel Arena te Amsterdam. Van 22.00 tot 04.00 uur draaien gouden deejays soulful house en golden oldies. Meer info leest u op ruuddewild.nl

NOS Studio Sport (19.30-19.55 uur) zendt op donderdag 26 juni (Ned 2) een 25-minuten durende reportage uit over de legendarische finale WK Voetbal van 1978, waarin Nederland verloor van gastland Argentinie. Het is aanstaande donderdag precies 25 jaar geleden dat deze finale gespeeld werd.

Op advies van de programmaraad Brunssum vinden er wijzigingen plaats in het zenderaanbod via de CAI Brunssum. Aan het huidige aanbod worden twee nieuwe zenders toegevoegd, namelijk The Box en Turner Classical Movies.

Atsma heeft laten weten zich zorgen te maken over de financiering voor de regionale omroepen in de toekomst. Per 1 januari worden alle provincies zelf verantwoordelijk voor de financiering van de regionale omroepen. Atsma vindt dat de provincies moeten garanderen dat ze het geld van het rijk niet voor andere doeleinden gebruiken. Dit zelfde probleem speelt nog steeds bij zeer veel lokale omroepen. Veel gemeentes gebruiken dat geld nog steeds liever voor lantarenpalen dan voor de lokale omroep waar het geld voor bedoelt is. Atsma vreest dat dit ook nu weer gaat gebeuren. Het is niet bekend of Astma zich alsnog ook wil inzetten voor de problemen rond de lokale omroep die al twee jaar spelen.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Jaap Huibers is op zondag 29 juni tussen 11.00 en 12.00 uur te gast in het programma van Ingrid Corvers op Radio M Utrecht. Via deze zender houdt hij live een radiospreekuur en beantwoordt hij alle gezondheidsvragen van luisteraars. Huibers heeft in Amerongen een praktijk voor natuurgeneeswijzen.

Vrijdag is het zover: de finale van ‘A CITY Wedding’. De negen koppels die door de dagelijkse voorronden bij ‘Melvin in de Middag’ heenkomen op CityFM, strijden vrijdagmiddag tussen 16.00 en 19.00 uur in de studio om een compleet verzorgde bruiloft. De finalisten die door de voorrondes heenkomen, staan vrijdag in de studio van City FM die voor de gelegenheid als trouwkapel ingericht.

Inwoners van Haarlem en omgeving moeten zo snel mogelijk weer via de ether naar radio Noord-Holland kunnen luisteren. Een brandbrief met die boodschap heeft gedeputeerde Moens dinsdag naar het ministerie van Economische Zaken gestuurd. Moens vindt het onacceptabel dat bewoners in die regio niet via de ether naar de officiele rampenzender kunnen luisteren. Radio Noord-Holland heeft geen aparte frequentie meer in Haarlem en moet het daar nu doen met het signaal uit Amsterdam. En dat signaal is niet sterk genoeg volgens het station.

De gemeente nijmegen verbiedt het voorgenomen optreden van DJ Tiesto tijdens de Vierdaagsefeesten. Het optreden leiden tot veel te veel bezoekers voor nijmegen en leiden tot onverantwoorde veiligheidsrisico’s. De concertorganisatoren Mojo en ID&T schatten dat er zeker tienduizenden mensen op een gratis te bezoeken optreden van DJ Tiesto af zullen komen.

Wegens onderhoud was de website Radio.nl afgelopen woensdag een kwartier lang niet te bereiken. Ons excuus hiervoor.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.