Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kindernet/Veronica vanaf 1 september landelijk te ontvangen via de satellietschotel

Vrijdag 18 juli heeft Kindernet/Veronica een overeenkomst gesloten met CANALDIGITAAL Satelliet voor de doorgifte van de zender via de satelliet. De overeenkomst is afgesloten voor een periode van drie jaar en betekent een landelijke dekking voor Kindernet/Veronica. Meer dan 450.000 satelliethuishoudens zullen vanaf 1 september de nieuwe zender ontvangen. Veronica FM maakt ook onderdeel uit van deze overeenkomst.

Om het signaal ook via de kabel te kunnen doorgeven, zal CANALDIGITAAL de kabelkopstations voorzien van ontvangst apparatuur. Kindernet/Veronica is nog druk in onderhandeling met verschillende kabelmaatschappijen voor de doorgifte van de zender.

CANALDIGITAAL zal Kindernet/Veronica toevoegen bij het gratis pakket. Dit pakket bevat naast bijna alle Nederlandse publieke zenders ook alle commerciële zenders. In het Basis-pakket van CANALDIGITAAL zijn themazenders als DiscoveryChannel, Eurosport, VH1 etc. vertegenwoordigt.

Kindernet/Veronica zal een 24-uurs zender worden. Gedurende de dag bedient Kindernet alle kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot en met 12 jaar door een aanbod van peuter-, animatie- en live-action series. Veronica zal programma’s uitzenden voor tieners, jonge vrouwen en jonge mannen. De programmering van Veronica zal starten om 19:00uur en doorgaan tot 6:00uur in de ochtend.

Om Kindernet/Veronica te ontvangen volstaat het eenvoudig opnieuw laten zoeken van de satellietontvanger naar het kanaal waarna het op voorkeuze 21 beschikbaar wordt. Uiteraard zal Kindernet/Veronica ook voorzien zijn van EPG (Elektronische Programma Gids) informatie die toegepast wordt bij satellietontvangers. Men gaat uitzenden op 12.574 GHz ( H ), symbolrate: 22.000 en FEC: 5/6.[M]