Kort media nieuws: maandag 16 juni 2003

De EO-jongerendag heeft evenals voorgaande jaren ongeveer 32.000 bezoekers getrokken. De topact van het jaarlijkse christelijke jongerenevenement in het uitverkochte stadion Gelredome in Arnhem was de Amerikaanse gospelzanger Michael W. Smith. De Evangelische Omroep had een eigen stand waar de bezoekers informatie konden krijgen over homoseksualiteit ‘die in het EO-beleid past’.

Volgens EO-directeur Ad de Boer heeft de kraam ertoe bijgedragen dat ‘de homo-onvriendelijkheid in delen van orthodox-christelijk Nederland wordt doorbroken’. De EO-Jongerendag wordt ook de komende drie jaar in het Gelredome gehouden. In 1998 en 2002 was het jongerenevenement ook al in het Arnhemse stadion. In de tussenliggende jaren werd gekozen voor de Amsterdam ArenA.

Wilt U op de hoogte worden gehouden van het laatste satelliet nieuws via e-mail?
Wekelijks de nieuwste updates van satellietradio- en TV-stations, nieuwe TV- en radiostations via de diverse Europese satellieten, frequentiewisselingen en aandacht voor de Nederlandse radio- en TV-stations in het Nederlandse Canal Digitaal-pakket. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via deze mailinglist

Ook dit jaar doet RTL Sport dagelijks rechtstreeks verslag van het Grand Slam-tennistoernooi bij RTL 5: Wimbledon 2003. 120 uur tennis bestaande uit wedstrijdverslagen, updates, impressies, interviews en reportages vanaf maandag 23 juni tot en met zondag 6 juli, dagelijks vanaf 13.00 uur en vanaf 21.45 uur een dagoverzicht in ‘Wimbledon Today’. Deze uitzending wordt de volgende ochtend herhaald met als titel ‘Wimbledon Yesterday’. Het live-verslag van de finale op zondag 6 juli is deels te zien bij RTL 4 en wordt om 16.15 uur voortgezet bij RTL 5.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de eerste etherfrequentie van Radio Simone (Hoogezand FM 91.3) op donderdag 19 juni in gebruik genomen. Daardoor zal men in een groot deel van de procincie Groningen en een deel van Drenthe te ontvangen zijn. Kort daarna zal de 101.7 in Emmen in gebruik worden genomen. Daarna zal de zender in Groningen (FM 92.9) on air gaan.

Op zoek naar een leuke baan in de mediawereld? Wil je jezelf bewijzen? Ga dan op zoek naar je ideale werkgever bij onze vacatures! Regelmatig geupdate, dus actueel. Je kunt natuurlijk door de vacatures bladeren, maar je kunt jezelf ook laten vinden door een bedrijf!
Geef je daarvoor op bij ‘Biedt zich aan’, een nieuwe rubriek van Radio.nl. Hier kun je kort aangeven wie je bent en wat je kunt, en dit als korte advertentie bij ons achterlaten. Vervolgens kun je door organisaties gevonden worden. Simpel toch?

Uit Het Kijkonderzoek, uitgevoerd onder auspicien van de onafhankelijke Stichting Kijkonderzoek (SKO), blijkt dat het bereik van Omrop Fryslan TV van november 2002 t/m mei 2003 met 30% is gestegen, vergeleken met de periode november 2001 t/m mei 2002. Het dagbereik steeg van een gemiddelde van 23,6% per dag met 30% naar 30,7% per dag. In absolute zin een gemiddelde per dag van 42.900 kijkers erbij.

Op Terschelling is de 22ste editie van het Oerol-festival begonnen. Het publiek kan tien dagen verspreid over het Waddeneiland een bezoek brengen aan tal van voorstellingen op het gebied van toneel, muziek en dans. Voor het eerst in de geschiedenis van Oerol presenteerden alle artiesten zich van tevoren via een catwalk collectief aan het publiek Het culturele festival op Terschelling trok vorig jaar 55 duizend bezoekers.

Met ingang van 18 juni wordt in de gemeenten Nootdorp, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar TRT International vervangen door EuroNews. Met ingang van 17 juni wordt in de gemeenten Katwijk en Valkenburg TRT International vervangen door RAI Uno. Voor het mogen doorgeven van radio- en televisieprogramma’s is een overeenkomst gesloten tussen de kabelexploitanten en de vereniging BUMA. Voor het gebruik van programma’s incasseert BUMA auteursrechten bij de exploitant, in dit geval Casema. Met ingang van 1 juli regelt TRT International de afdracht van auteursrechten niet meer zelf. Hierdoor is Casema verplicht zorg te dragen voor de inning en afdracht van de auteursrechten.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

De Pinkpop-verslaggeving van VPRO’s online magazine 3VOOR12 is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse internet-evenement in beeld en geluid. Dit jaar werd 190.000 keer afgestemd op de audio- en videokanalen die vanuit Landgraaf kwamen. 180.000 mensen bezochten de afgelopen week 3VOOR12 om recensies, interviews en sfeerverslagen te lezen, bekijken en beluisteren. Het was de achtste keer dat 3voor12 verslag deed van het Limburgse popfestival.

Webloggers hebben de Air Miles pas van 3FM medewerker Patrick Kicken gekraakt. Kicken plaatste onlangs op zijn weblog een scan van een kassabon met daarop zijn Air Miles nummer. Hij vroeg zich openlijk af of iemand daarmee aan persoonlijke gegevens kon komen. De webloggers van “Geen Stijl” hebben vervolgens een poging gedaan om zijn Air Miles account op internet in te komen. Dit bleek vrij eenvoudig te gaan, waardoor ze alle gegevens konden bekijken en zelfs de gespaarde miles uit konden geven. De webloggers hebben het wachtwoord van Kicken veranderd en zijn nieuwe wachtwoord doorgemaild. Kicken blijkt overigens 5813 Air Miles te hebben gespaard.

Afgelopen vrijdag is deze website sneller dan verwacht verhuist naar een nieuwe server. Voor de bezoekers van Radio.nl is er weinig veranderd. Door de verhuizing kan er achter de schermen van Radio.nl efficienter gewerkt worden. Door de onverwachte verhuizing is de website enkele minuten onbereikbaar geweest. Onze excuses hiervoor.

RTL Z had afgelopen week in het item ‘op de achterbank’ Erik de Zwart in de uitzending. Het item is te bekijken via Real Audio Player.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.