Zoek
Sluit dit zoekvak.

SLAM!FM van de kabel in groot deel gebieden Essent

Het landelijke commerciële radiostation SLAM!FM verdwijnt in een groot deel van de gebieden waar Essent de kabel beheerd. Het gaat om Limburg, Groningen, Drenthe, regio Twente (Overijssel), Friesland en Brabant Midden-Noord (omgeving Den Bosch). In Alphen, Brabant Midden-Zuid (omgeving Tilburg), Brabant Oost en Brabant West krijgt SLAM!FM een andere kabelfrequentie.

De nieuwe frequentie van SLAM!FM in die gebieden wordt 97,4 FM. Dat kanaal wordt momenteel nog niet door een andere zender gebruikt. Op de oude frequentie van SLAM! in Brabant (97,0 FM) komt FunX te zitten. Essent voert de wijzigingen door, omdat ze ernaar streeft om stations in zoveel mogelijk gebieden op dezelfde frequentie te hebben. Op de plekken waar SLAM!FM van de kabel verdwijnt, komt dat omdat de zender een negatief advies heeft van de Programmaraad. [JS/Radio.NL]