Kort media nieuws uit de krant: dinsdag 12 augustus 2003

Zelfs ondanks zijn vastliggende, drukke opnameschema’s heeft tv-maker en presentator Reinout Oerlemans te kennen gegeven ook dit jaar hoe dan ook de presentatie van ‘Idols’ voor zijn rekening te willen nemen.

Eerder werd bekend dat ook Tooske weer van de partij zal zijn tijdens de tweede editie van het succesvolle RTL 4-programma, evenals de vier juryleden. Net als vorig jaar zal Reinout pas later in de reeks zijn opwachting maken. Lees verder

Door de hitte en de daarmee gepaard gaande atmosferische storingen kunnen radiozenders in het hele land slecht of helemaal niet te ontvangen zijn. Dat heeft directeur R. van der Hoeven van zendermaatschappij Broadcast Partners maandag bevestigd. Lees verder

Door kijkers per sms te laten stemmen op hun favoriete Idol boorde Endemol een lucratieve inkomstenbron aan. De producent zit echter niet stil. Kijkers van de Britse talentenjacht Fame Academy kunnen sinds zaterdag direct na afloop van de show voor 99 penny het nummer van hun favoriete kandidaat downloaden. Lees verder

Vanaf 1 september staan Kijkwijzeradviezen voor televisieprogramma’s op teletekst en zijn daardoor op elk gewenst moment te raadplegen. De zenders van de Publieke Omroep, de Holland Media Groep (RTL4, RTL5, Yorin) en SBS (SBS6, Net5, Veronica) gebruiken daarvoor allen pagina 282. Lees verder

Ton van der Werf uit Eenrum, van 1969 tot begin 1995 journalist bij het Nieuwsblad van het Noorden, is afgelopen vrijdag na een korte ziekte in het Academisch Ziekenhuis in Groningen overleden. Hij is 68 jaar geworden. Lees verder

Kindertelevisiekanaal Nickelodeon blijft op de kabel in Amsterdam en omgeving. Kabelbedrijf UPC heeft maandag bekendgemaakt dat Nickelodeon, onderdeel van MTV Networks, ook na 1 september in de hoofdstedelijke regio wordt doorgegeven. Lees verder

De Stichting Lokale Omroep Steenbergen (SLOS) maakt zich op voor één van haar jaarlijkse hoogtepunten: het verslag van de Kleine Tour. Vooruitlopend op het wielerspektakel voor de jeugd, dat plaatsvindt van 18 tot en met 23 augustus, is er zondag 10 augustus een aflevering van het tv-programma ‘Aan tafel met…’ op de lokale omroep. Lees verder