Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uitbreiding commerciële regionale radiozenders

Het pakket commerciële regionale radiozenders, vertegenwoordigd door CRN, wordt met ingang van 1 oktober uitgebreid met de zender Royaal FM uit Brabant. Hierdoor stijgt volgens CRN het landelijk bereik van het CRN-pakket tot bijna 70% van de totale bevolking.

Eén van de criteria om toe te treden tot CRN is aantoonbaar toegevoegd bereik. Hiervoor heeft Royaalfm twee luisteronderzoeken uit laten voeren door RadioCall (dochter van Bureau Intomart) waaruit blijkt dat de zender in Oost Brabant een marktaandeel boekt van 6% in de doelgroep 20 tot 49 jaar.

In de eerste helft van 2003 is de netto omzet van de commerciële regionale radiozenders met exact 100% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2002. CRN verwacht door de forse uitbreiding van het FM-bereik deze groei in de tweede helft van dit jaar te continueren. De eerste zichtbare resultaten door de uitbreiding van het potentieel bereik zullen volgens CRN overigens pas zichtbaar zijn in de oktober/november rapportage van het CLO, daar een aantal zenders hun nieuwe frequenties pas later in gebruik hebben kunnen nemen dan de landelijke radiostations. [Radio.nl]