Marconi Award voor Radio 3FM DJ Giel Beelen

Tijdens het 12e Nationale Omroepcongres in Hilversum, waar jaarlijks de Marconi Awards worden uitgereikt aan de beste radioprogramma’s en –makers van het afgelopen jaar heeft Radio 3FM DJ Giel Beelen een Marconi Award gekregen.

Beelen kreeg deze in de categorie ‘beste programmamaker’ voor de vernieuwende en verrassende manier waarop hij radio maakt. Andere genomineerden voor deze prijs waren Frits Spits en Henk Westbroek. De jury liet weten dat DJ Giel Beelen een jonge enthousiaste programmamaker is die in de loop van de tijd alleen nog maar zal groeien.

Zendercoördinator van 3FM Florent Luyckx is blij maar zeker niet verrast: “Giel maakt vernieuwende radio. Met prikkelende uitspraken en een   verrassende en geheel eigen muzikale mix in zijn programma houdt hij zijn luisteraars scherp en is hij een belangrijk onderdeel van de identiteit van 3FM. Giel is ‘serious radio’. 

Tot ‘radioman van het jaar’ werd Ton Lathouwers (directeur van Sky Radio Ltd. waar Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM onderdeel van zijn) uitgeroepen. ,,Hij haalde radio Veronica onlangs binnen, wilde Radio 10 redden en vocht een ruzie met Erik de Zwart tot op het bot uit”, aldus de jury. Sky Radio is daarnaast al jaren marktleider.

Radio 2 heeft vandaag twee van de vijf Marconi Awards ontvangen. De Radio 2 Top 2000 was het ‘beste amusement / muziekprogramma’ van het afgelopen jaar. Radio 2-presentator Ron Stoeltie won in de categorie “beste stem”.

Het radioprogramma Stand.nl van de NCRV op Radio 1 heeft de Marconi Award gewonnen voor het beste informatieve programma. Stand.nl is een actueel, live en interactief radioprogramma waarin luisteraars en een gast hun mening kunnen geven over het nieuws van de dag.

Door de recente herverdeling het radiolandschap afgelopen zomer was er dit jaar geen winnaar in de categorie ‘beste zender’. De jury liet weten dat alles dermate is gewijzigd en de ontwikkeling van (nieuwe) zenders meer tijd moet krijgen. [Radio.nl]