Headlines uit de krant: maandag 5 januari 2004

Paul Groot en Owen Schumacher stappen over van de VARA naar de AVRO. De tekstschrijvers en cabaretiers, vooral bekend van het Kopspijkers-cabaret, bereiden een nieuw, satirisch televisieprogramma voor dat vanaf september op Nederland 2 wordt uitgezonden, op vrijdag- of zaterdagavond op prime time.

Op 31 december 2004 is er een oudejaarsuitzending. De AVRO heeft met Schumacher en Groot een contract voor vier jaar gesloten. Lees verder 

De NCRV gaat een klassieke uitvoering van Idols uitzenden. Operatunity speelt zich af in Engeland, de bakermat van Idols, en laat zoals gebruikelijk de audities en trainingen van de kandidaten zien. Lees verder

Het Amerikaanse concern Universal Music heeft plannen om in de Verenigde Staten een eigen muziekzender te beginnen. Het bedrijf denkt met het ongecensureerd aanbieden van videoclips een gat in de markt te hebben gevonden. Lees verder 

Afgelopen week moesten beide programma’s het doen met een stuk minder kijkers dan normaal. Deze week keerden zowel Baantjer als Pulse volledig terug op het oude niveau. Pulse trok verleden week slechts 742.000 kijkers. Gisteren waren dat er weer ruim 1,4 miljoen. Met een marktaandeel van 19% lang niet slecht voor Reinout Oerlemans. Lees verder

Tita Tovenaar komt terug! Lo Hartog van Banda (87), schrijver van de in de jaren zeventig enorm populaire televisieserie, werkt aan een musical, een bioscoopfilm en een nieuwe televisieserie rond de wereldvreemde tovenaar. Lees verder

Onder grote publieke belangstelling is Rob Out, bij leven al legendarisch als mr. Veronica, op Oudejaarsdag in Blaricum begraven. De kist werd gedragen door goede vrienden, zoals Lex Harding, Jaap Buijs en Jan Moriën, en familieleden. Vooraf was een rouwdienst gehouden in de St. Jan Basiliek in Laren. Lees verder