Headlines uit de krant: woensdag 21 januari

Müller Museum in Otterlo heeft zich maandag officieel gemeld als toekomstige exploitant van het gebouw van het voormalige Radio Kootwijk op de Veluwe. Het museum wil het voormalige zendgebouw inrichten als een museum voor hedendaagse kunst en een plek waar de historie van het complex bijzondere aandacht krijgt.

Gisteren werd het gebouw door KPN Telecom officieel overgedragen aan de Dienst Landelijk Gebied. Dit jaar zal een beslissing moeten worden genomen over een nieuwe gebruiker. Lees verder
 
„Droog je tranen, al is het moeilijk.“ Ze hebben elkaar nodig: Radio Ilona en de aankomende zangers en zangeressen van het levenslied. Afgelopen vrijdag was de Hollandse artiesten avond bedoeld om de Gilzer piratenzender Radio Ilona weer in de lucht te krijgen. Legaal dit keer. Lees verder

“Waarom? Waarom niet! Je mag je vleugels toch uitslaan?” roept BNN DJ Ruud de Wild vanmiddag op 3FM over zijn aanstaande vertrek naar Radio 538. “De aard, de naam en de toon van het programma zal hetzelfde blijven, we gaan ook dezelfde muziek draaien. Ik heb hier veel leuke dingen meegemaakt, maar ook veel nare: Daar is geen tegeltje ter herdenking…” (doelend op het herdenkingstegeltje bij de 3FM studio ter nagedachtenis van de moord op Pim Fortuyn, waar De Wild getuige van was). Lees verder

Gemeenten zouden zich niet moeten bemoeien met de UPC-tarieven voor kabel-tv. Ook Voorst kan de beoordeling of UPC een redelijk tarief in rekening brengt, beter overlaten aan instanties als OPTA of NMA. Dat zegt Mark Zellenrath, woordvoerder van UPC. Hij reageert op de aankondiging van wethouder Bren Schulp dat Voorst overweegt om eventueel via de rechter een lager tarief af te dwingen. Lees verder

Meer dan twaalf websites starten dinsdag een proef om tv-reclame op internet te vertonen. Het gaat om spotjes van onder meer Pepsi en Honda. Analisten geloven dat de reclamevorm een ‘nieuw tijdperk van internetadvertenties’ kan betekenen. Tot nu toe werd tv-reclame op internet maar zelden gebruikt. Een nieuwe techniek maakt het echter mogelijk om de videostandaard van dertig frames per seconde te gebruiken. Dit meldt de New York Times.  Lees verder

Als gevolg van een beslissing van de Publieke Omroep gaat de EO al per 1 september van dit jaar deelnemen in Netwerk. Dat is veel eerder dan de EO verwachtte en de reorganisatie bij de redactie van TweeVandaag is nu in een stroomversnelling gekomen. ,,Waar je van schrikt is de snelheid waarmee het gaat”, zegt EO-directeur Henk Hagoort. Lees verder 

De afdeling amusement van de Chinese staatszender CCTV dacht met de populaire Amerikaanse serie ‘Friends’ iets in huis te hebben gehaald, waarin het belang van echte, degelijke vriendschap wordt onderstreept. Een serie die als voorbeeld kan dienen voor een steeds individualistischer wordende jeugd. Lees verder

Het bureau OMA van architect Rem Koolhaas ontwerpt de nieuwe huisvesting voor het krantenconcern PCM Uitgevers, uitgever van onder meer de Volkskrant en Trouw in Amsterdam. Het kantoorgebouw, dat circa vijftig meter hoog wordt, komt weer in de Wibautstraat te staan. Lees verder

Gerard Joling heeft onlangs een contract getekend met SBS6 om Daniëlle Overgaag tijdens haar zwangerschapsverlof te vervangen in het programma Shownieuws. Dit is te lezen op de website van de zanger/presentator. Volgens insiders bij SBS is het salaris dat Joling betaald krijgt voor zijn vijf maanden durende invalbaantje, het hoogste dat zij ooit betaald heeft voor een presentator. Lees verder

Het wordt langzaamaan een rage en het is bij tijd en wijle heel leuk: de audiofuck waar vooral weblog Retecool mee komt. De NOS gedoogt het knippen en plakken van radiojournaals vooralsnog. Retecool publiceert de audiofucks in samenwerking met NCRV-radioprogramma voor jongeren Buzz en OnderCuratele.nl. Lees verder

Op weg naar een ‘hard, strak journalistiek programma’ vindt hoofdredacteur Carel Kuyl dat Nova weer staat. ‘De anderhalf miljoen kijkers van Hart van Nederland zullen we nooit halen. Maar het dieptepunt zijn we voorbij.’ Lees verder