Headlines uit de krant: donderdag 26 februari

RTL 4 kan geen genoeg krijgen van Idols, haar succesnummer op televisie. Vanaf volgende week zaterdag duurt het programma daarom een half uur langer. En op zondagavond komt er een programma bij waarin presentatrice Tooske Breugem met de afvaller van die week terugblikt.

De dertig minuten extra op zaterdag worden gebruikt om meer gesprekjes met de kandidaten te voeren. Ook mogen de finalisten langer zingen; twee minuten per nummer in plaats van voorheen iets meer dan een minuut. De finaleshows beginnen vanaf zaterdag 6 maart om 21.00 uur en duren tot 22.30 uur. Lees verder

Terneuzen FM
Omroep Terneuzen FM is een platform voor alle bewoners van de gemeente Terneuzen. Dus ook voor de Antilliaanse gemeenschap. Zes enthousiaste Antillianen maken sinds drie weken het radioprogramma ’Anochi Antillano’. De uitzendingen blijken zo’n succes, dat zaterdag 6 maart een tweede programma, gericht op kinderen, de lucht in gaat. Lees verder

Radio-amateurwereld
Omringd door vijf dreigende mannen sloeg de 40-jarige J.B. uit Nunspeet in een woeste bui met een waterpomptang om zich heen. Onder meer een gat in het hoofd van een van de mannen was het gevolg. Poging tot doodslag, kwalificeerde de officier van justitie gisteren de uithaal van de boze Nunspeter en ze eiste drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Lees verder 

Foto’s
Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun rechtzaak over foto’s van hun woning in Wassenaar tegen weekblad Privé op alle fronten gewonnen. De rechtbank oordeelde de publicaties woensdag als ‘onrechtmatig’. Lees verder

Media
Tweede-Kamerleden van het CDA zijn het afgelopen jaar minder vaak in de media geciteerd dan hun collega’s van D66 en de VVD. Dat blijkt uit de Citatiescore van Intermediair. Het weekblad voor hoger opgeleiden telt jaarlijks de uitspraken van Tweede-Kamerleden in de media. Lees verder

RTL
Hans Kraaij (67) stapte deze maand abrupt op als voetbalanalyticus bij RTL Sport. ,,Mijn vrouw en kinderen vonden die laatste uitzending blamerend voor mij.” Lees verder

Gouden Stuiver
Bij de heldin van jeugdig Nederland gaat momenteel alles goed. Ze won tijdens het Gouden Televizier-ring gala met haar Kids Top 20 (uitgezonden bij Fox Kids) al de Gouden Stuiver voor beste televisieprogramma voor kinderen. Lees verder

CNN
De Amerikaanse tv-zender CNN gaat zijn nieuws rechtstreeks de klok rond verspreiden via de mobiele telefoon. Volgende maand begint het bedrijf in samenwerking met Yard Broadcast Network met de breedbanddienst in Oostenrijk. Later dit jaar is de dienst mogelijk ook verkrijgbaar in andere Europese en Aziatische landen. Lees verder

Weblog
De Volkskrant heeft een bijdrage van haar medewerker Jan Kuitenbrouwer van de weblog ‘Hedenlands’ op de site van de Volkskrant verwijderd. “Met kantoorpolitiek moet je je lezers niet lastigvallen.”  Kuitenbrouwer verhaalt over de censuur op zijn eigen weblog, wat is opgepikt door Geen Stijl. Het ging om een bijdrage van Kuitenbrouwer op de weblog Hedenlands, die Kuitenbrouwer vult bij zijn column in de krant. Lees verder

Radio
Radio oorzaak binnenbrandje in Middelburg. Een binnenbrandje in een woning aan de Oosterscheldestraat in Middelburg heeft gistermiddag voor ongeveer tienduizend euro schade veroorzaakt. Niemand raakte gewond. Lees verder

Lokaal
De lokale Omroep Tholen start op zaterdag 28 februari een donateursactie van deur tot deur. De eerste kern die wordt bezocht is Oud-Vossemeer. Het is de bedoeling dat de omroep in elke kern donateurs komt werven. Lees verder

Gerelateerde berichten