Headlines uit de krant: vrijdag 6 februari (2)

Gisteren maakte de Europese Commissie bekend de financiering van de Nederlandse publieke omroepen te gaan onderzoeken. Wat betekent dit? De publieke omroep krijgt en stuurt sms’jes. Wie wil kan elke dag gewekt worden met een sms’je van VARA-ochtend-dj Rob Stenders.

Een sms’je naar Lingo met het juiste tienletterwoord kan 250 euro opleveren. En wie over mms beschikt (sms met beeld) kan teletekstpagina’s naar keuze ontvangen. Dat kost 50 eurocent per ontvangen bericht en de kosten van het gebruik van de mobiele telefoon. Lees verder

Robin Leféber (22) stuurde afgelopen zomer, op aandringen van een vriend, een demo naar Radio 538. Tot zijn grote verbazing kreeg hij na drie dagen een telefoontje en werd uitgenodigd voor een gesprek. Zijn eerste doel heeft hij bereikt: werken en leren bij het radiostation waar zijn hart ligt. Hij is een van de weinigen die door het best beluisterde radiostation van Nederland is geselecteerd voor de DJ School. Lees verder

Een commissie van deskundigen moet de regering gaan adviseren over de invloed van films en televisie op jongeren. Dat hebben de staatssecretarissen Ross-Van Dorp (Welzijn) en Van der Laan (Media) woensdag geantwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer. De kamerleden stelden vragen over het functioneren van het Nederlands Instituut voor Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM), ook wel Kijkwijzer genoemd. Lees verder

De Vlaamse Persgroep is één van de grote kanshebbers om kranten- en boekenconcern PCM over te nemen. De Persgroep nam vorig jaar al een belang van 45 procent in de Amsterdamse krant Het Parool. Ook de Britse investeringsmaatschappijen Apax en 3i behoren tot de grote kanshebbers. Lees verder

Er zijn te veel publieke omroepen. Van de huidige twintig kunnen er makkelijk tien verdwijnen. Dat zeggen diverse beleids- en programmamakers in de Zembla-documentaire Hallo Hier Hilversum’, vanavond op Nederland 3. Lees verder 

Gerelateerde berichten