Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines donderdag 11 maart

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Yorins talkshow ‘Jensen’ is niet zoals eerder aangegeven Rene Muthert maar actrice Micky Hoogendijk te gast. De eerste aflevering van ‘Jensen’ wordt donderdagavond 11 maart vanaf 21.00 uur uitgezonden bij Yorin.

Sky
Volgens Intomart hebben ruim 10 miljoen mensen van 10 jaar en ouder sinds de herverdeling van de etherfrequenties op 1 juni 2003 naar SkyRadio geluisterd. Men heeft bijna 2,5 miljoen luisteraars meer bereikt dan nummer twee, Radio 538 met ruim 7,6 miljoen verschillende luisteraars. Radio 1 bereikte ruim 7,3 miljoen verschillende luisteraars.

CityFM
Emile Ratelband neemt aanstaande zaterdag tijdens zijn verjaardag om 12 uur de uitzending van City FM over. De Tsjakka-goeroe is een uur lang te gast in het radioprogramma ‘… and the City’. In dit programma heeft een bekende landgenoot iedere week een uur lang de vrije hand in de City FM studio. Emile wordt vergezeld door Jomanda. Haar aanwezigheid is echter niet hoorbaar, aangezien de Jomanda nog steeds zwijgt.

Voetbal
NOS Studio Sport doet donderdag 11 maart op Nederland 2 rechtstreeks verslag (20.20-22.30 uur) van het duel tussen het Franse AJ Auxerre en PSV. De NOS registreert dit duel met eigen camera’s. De reden hiervoor is dat de Franse televisie deze wedstrijd niet live uitzendt. De NOS vindt dit duel echter zo belangrijk, dat er besloten is het duel met eigen camera’s en personeel te registreren.

Werelduurrecordpoging
Vrijdag besteedt NOS Studio Sport uitgebreid aandacht aan de werelduurrecordpoging van schaatser Henk Angenent in Calgary (Nederland 2, 22.55-23.25 uur). Henk Angenent, winnaar van de laatste Elfstedentocht in 1997, hoopt het uurrecord van de Italiaan Roberto Sighel te breken.

Ruud
De Hollandse band Blöf gaat samen met de Amerikaanse groep The Counting Crows een plaat opnemen. Dit zegt de website Ruuddewild.nl, afkomstig van het gelijknamige radioprogramma. Het programma vernam de uitzonderlijke samenwerking uit de mond van Crows-zanger Adam Duritz zelf.

REM
In het TROS-programma STUDIO REM van zondag 14 maart ontvangen Wibo van de Linde en Harmen Roeland op het REM-eiland in de Noordzee TROS-journalisten Jaap Jongbloed en Bob Kroon. Met hen wordt onder meer gesproken over de veranderingen in de journalistiek, zowel inhoudelijk als technisch. Op zondag 21 maart zijn Pieter Winsemius en Martin Gaus te gast bij Studio REM.

NoordzeeFM
Na de geruchten van de afgelopen dagen is het nu officieel bekend. NoordzeeFM Dj Arlo van Sluis stopt per 1 april bij Noordzee FM.  Aanstaande vrijdag is zijn laatste uitzending.

Sport

Op 12, 13 en 14 maart zendt NOS Studio Sport de Wereldkampioen-schappen Schaatsen Afstanden rechtstreeks uit op Ned2. Omdat het schaatstoernooi  wordt gehouden in het Koreaanse Seoul zijn de live uitzendingen ’s nachts en in de vroege ochtend te zien: in de nacht van donderdag op vrijdag van 04.25 tot 09.45 uur, van vrijdag op zaterdag van 02.55 tot 07.30 uur en van zaterdag op zondag van 02.55 tot 10.30 uur.

Classic
Wegens het niet verkrijgen van een etherfrequentie heeft Classic FM besloten de uitzendingen via de Astra satelliet per 1 april te beëindigen. De uitzendingen zullen vanaf deze datum alleen nog maar via de kabel te beluisteren zijn.

NOS
De berichtgeving in weekblad Privé van deze week over Marga van Praag is gebaseerd op meerdere feitelijke onjuistheden. De Privé meent hierin het nieuws te kunnen brengen dat Marga van Praag niet meer op televisie te zien is als presentator van het Zes uur Journaal wegens langdurige ziekte. De NOS denkt dat Prive niet zorgvuldig genoeg is. Marga van Praag is niet ziek thuis, maar werkzaam op de redactie van het NOS Journaal. Ook is Marga van Praag niet werkzaam als presentator van het Zes Uur Journaal maar verslaggever sinds 1 januari 2003. Als verslaggever is Van Praag ook met regelmaat in het Acht Uur-bulletin van het NOS Journaal te zien.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.