Headlines uit de krant: dinsdag 16 maart (2)

De Volkskrant is begonnen met online distributie van een grafisch formaat van de complete krant. Het formaat is echter nauwelijks te behappen. Alleen de tekstversie is goed te lezen. Zaterdag verblijdde de Volkskrant de personen waarvan ze het e-mail adres heeft met een aanbieding voor ZaterdagPlus.

Het abonnement houdt in dat zaterdag de papieren krant met alle bijlagen in de bus valt en op werkdagen is de krant in een grafisch formaat online te lezen. Vanaf 1 maart zou het abonnement gelden voor 80 euro per halfjaar en 150 euro per jaar, maar dat gaat nog niet in. Lees verder

ABC
Voor het eerst sinds het tonen van haar borst met tepelpiercing in een rechtstreekse tv-uitzending op 1 februari, zal Janet Jackson weer live op de Amerikaanse buis verschijnen. Televisiezender ABC zal de zangeres op 31 maart interviewen. Lees verder

L1
De provincie Limburg voert bij een deel van de programma’s van L1 mede de regie over de inhoud. In ruil voor extra geld voor de productie van programma’s die de provincie graag op de buis wil, eisen provinciale bestuurders ook een hoofdrol voor zichzelf op. Gedeputeerde O. Wolfs (PvdA, Mediabeleid): ,,Als wij betalen, is het niet meer dan normaal dat ik als verantwoordelijk gedeputeerde in beeld kom.” Lees verder

Kranten
De websites van Nederlandse dagbladen hebben vorig jaar meer bezoekers getrokken. Grote winnaar is De Telegraaf, grote verliezer het AD. Dit blijkt uit een inventarisatie van WebWereld naar de bezoekcijfers van de websites van de landelijke en regionale dagbladen. Hieruit blijkt dat Telegraaf.nl in januari 2004 ruim 3,1 miljoen unieke bezoekers mocht verwelkomen, een half miljoen meer dan in dezelfde periode in 2003. Lees verder

PCM
Zijn kranten en boeken wel aantrekkelijk voor investeerders? Zeker, blijkt in Engeland. Londen staat in de rij voor PCM. De biedingstermijn op kranten- en boekenconcern PCM sluit vrijdag om zes uur ’s avonds. De biedingstermijn op kranten- en boekenconcern PCM sluit vrijdag om zes uur ’s avonds. Naar verwachting is het concern – onder meer de Volkskrant en NRC Handelsblad en boekenpoot Meulenhoff – over één, hooguit twee weken verkocht. Van de vijf partijen die in de race zijn, opereren er vier vanuit hun kantoor in Londen: Candover, Apax, Providence en Warburg Pincus zijn beleggingsfondsen waar vooral rijke particulieren hun geld in stoppen. De Belgische Persgroep is de enige bieder uit de uitgeversbranche. Lees verder

Gerelateerde berichten