Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 16 maart

De treinen en bussen stonden vandaag om twaalf uur drie minuten stil. De commerciële radiostations Radio 538, Noordzee FM, Radio 10 Gold, RTL FM, Yorin FM, Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM zonden stilte uit. Ook op de regionale zenders was stilte te horen uit respect voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Madrid van afgelopen week. Maar de publieke omroepen zonden nieuws uit, ondanks de oproep van de Europese Unie om drie minuten het werk neer te leggen.

“Stilte is moeilijk vorm te geven op de radio, dat gaat beter op TV”, verklaart 3FM-zendercoördinator Florent Luyckx. “Je kan wel stilte uitzenden, maar dan doe je er niets mee. 3FM geeft er zijn eigen journalistieke invulling aan. Dit is vanochtend in overleg met de Raad van Bestuur en de andere zendercoördinatoren besloten. Er is geen overleg geweest met de omroepen, maar er is ook geen omroep geweest die gevraagd heeft dat het anders moest.” Lees verder

Foto
Het bestuur van de Rechtbank Leeuwarden en de hoofdredactie van de Leeuwarder Courant hebben een onderhoud gehad over het besluit van de Rechtbank de fotografen van de Leeuwarder Courant de toegang tot het gerechtsgebouw te ontzeggen voor een periode van zes maanden. Aanleiding voor deze maatregel was de publicatie van een foto op de voorpagina in een deel van de oplage van de LC van donderdag 26 februari waarop de zijkant van het gezicht is te zien van de man die werd verdacht van (en inmiddels is veroordeeld voor) de ontvoering van Lusanne van der Gun. Lees verder

UPC
Het akkoord dat mediawethouder Hannah Belliot vorige week sloot met kabelmaatschappij UPC, leidt tot verdere verhoging van de tarieven en een verslechtering van het aanbod van televisiezenders op de Amsterdamse kabel. Bovendien betaalt de Amsterdammer door de tariefsverhoging ‘via de achterdeur extra belasting’. Lees verder

Parool
Waarover discussieert de redactie van Het Parool? Welke keuzes worden gemaakt? Elke week doet John Jansen van Galen verslag van de werkvloer. Vandaag: een plenaire redactievergadering om, op weg naar een tabloidkrant, alle neuzen één kant op te krijgen. Lees verder

Lokaal
FM-extra, een onderdeel van de lokale omroep in de gemeente Drimmelen, presenteerde zich met een feest voor en van iedereen. In deze acht uur durende live uitzending waren tal van activiteiten voor jong en oud te horen. Drum- en fanfarebands, harmonieën wel of niet van of voor 55 plussers, country line dancers, koren, de clown ‘Snotterbel’, een cursus DJ worden etc. De lokale omroep is een samenvoeging van de omroepen uit Hooge en Lage Zwaluwe, Made, Drimmelen, Terheijden en Wagenberg. Deze begon ruim tien jaar geleden met een handjevol, vrijwilligers. Lees verder