Headlines: dinsdag 16 maart

Over de hele avond bereikt TV Noord met 40 procent zo’n 190.000 kijkers. Daarmee blijft TV Noord de bestbekeken regiozender die het laatste jaar een groei had van 4%. De eerste nieuwsuitzending van kwart over zes haalt een marktaandeel van gemiddeld 13%. Volgens directeur Roel Dijkhuis van RTV Noord zijn ook de luistercijfers van Radio Noord weer beter dan vorig jaar.

Film
De eerste negen minuten en acht seconden van de nieuwe film ‘Taking Lives’ staan vanaf nu online. De seriemoordenaar-film gaat pas vrijdag in Amerika in de bioscoop draaien en in Nederland komt de film pas op 22 april uit. Maar om alvast in de sfeer te komen heeft Warner Bros besloten om het begin van de film integraal op internet te zetten. ‘Taking Lives’ gaat over een seriemoordenaar die de identiteit van zijn slachtoffers aanneemt.

NPS
Gamila Ylstra (45) wordt met ingang van 1 juni aanstaande de nieuwe programmaleider Televisie van de NPS. Ylstra, momenteel directeur van Film Investeerders Nederland BV (Fine), is de opvolger van Carel Kuyl, de huidige hoofdredacteur van NOVA.

Voetbal
Dinsdag 16 maart brengt SBS 6 vanaf 20.00 uur de eerste van twee halve finales om de Amstel Cup. FC Twente en NAC binden de strijd aan om een plaats in de finale die op 23 mei in De Kuip gespeeld zal worden. Op woensdag 17 maart is vanaf 20.00 uur de tweede halve finale om de Amstel Cup tussen Sparta en FC Utrecht. Voor beide clubs geldt dat dit de enige weg naar Europees voetbal is.

BNN
BNN zendt een reeks TV programma-s uit onder de titel The World According to BNN. Het is een late night quiz waarin presentatrice Bridget twee BN-ers ontvangt die proberen zoveel mogelijk euro-s te verdienen voor een slachtoffer van de bezuinigingen van het kabinet Balkenende II.

Radio 1
Een zenuwslopende periode voor RTV Rijnmond en RTV West kwam vorige maand in een emotionele finale tot een einde. Waren ’s ochtends de kansen nog fifty-fifty, na een dag vergaderen hielp de provincie Zuid-Holland de regionale omroepen voorlopig uit de brand. Dink Binnendijk is dinsdag avond vanaf 19.00 uur te gast in het programma Kunststof op Radio 1 bij de NPS om over deze zaak te praten. Dink Binnendijk wacht een lastige, maar dankvolle taak: hij moet RTV West weer gezond maken.

Sky
De website van Sky Radio kreeg in de maand februari een recordaantal bezoekers. Ruim 650.000 mensen bezochten in februari  2004 Skyradio.nl. Een jaar geleden, in februari 2003 bezochten nog 475.000 Nederlanders de website van Sky Radio 101 FM.

Kabel
Kabelexploitant Stichting Kabeltelevisie Krimpen aan den IJssel geeft als eerste in Nederland het HD programma Euro 1080 op haar kabelnet door. DiviTel heeft als technologiepartner de doorgifte van het satellietkanaal via de bestaande infrastructuur van Kabeltelevisie Krimpen aan den IJssel tot stand gebracht. Daarvoor wordt het speciale HD-signaal in MPEG-2 formaat doorgegeven. De ontvangst van het kanaal wordt verzorgd met behulp van een speciale settop box die het programma in 1920×1080 pixels kan weergeven.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.