Kort weekend nieuws

Deze week zal bekend worden gemaakt dat Jeroen van Inkel en Dennis Ruyer Veronica zullen verlaten. De heren zullen naast Edwin Evers ook naar Radio 538 vertrekken… Naderde info volgt binnenkort.

Ruud de Wild zal maandag avond zelf het stuur vasthouden in blij dat ik rij, zal hij slagen voor de heropvoeding of niet kijk om 22.10 uur naar Veronica voor de Ruud de Wild rijtest.

De bus van SBS is eindelijk gestart, broem broem broem

TNRT
De plannen van voormalig discjockey Riza Seref, die met zijn Turks Nederlandse Radio en Televisie (TNRT) een nieuwe omroep wil beginnen, zijn tot mislukken gedoemd.
Dat zeggen de voormalig zakelijk directeur van TNRT Stephan Mastenbroek en de opgestapte pr-man Mehmet Keskin. Seref lanceerde in juli vorig jaar samen met Mastenbroek het plan een landelijke omroep te beginnen voor Turken en Nederlanders. De omroep moet worden gevestigd in Amsterdam-Oost. Om in oktober aspirant-omroep te worden, heeft de TNRT op 31 maart aanstaande vijftigduizend leden nodig. In diverse kranten heeft Seref, eerder werkzaam bij Veronica, Sky Radio en The Music Factory, gezegd dat dat aantal grotendeels al binnen was. Mastenbroek weerspreekt die beweringen. “Uit de cijfers van januari blijkt dat er nog maar 2200 leden zijn. Dat is veel te weinig.” Na lang zoeken hebben we eindelijk ontdekt dat men zelfs een eigen site eigen site heeft. Helaas is de website niet veel bijzonders, en de site wordt amper bezocht, al staat er wel veel info op, over wie TNRT is

Eurosport’s website www.eurosport.com is vrijdagochtend 11 februari een paar uur gekraakt door ‘hackers’ die via de Eurosport website politieke opvattingen over Joegoslavië bekend wilden maken. De groepering die zich verder niet bekend maakte, liet tevens weten niet verantwoordelijk te zijn voor de acties, eerder deze week, tegen CNN, Amazon en Yahoo.

Eurosport Rotterdam
Het door Eneco in de wereld geholpen verhaal dat Eurosport per 1 maart weer in Rotterdam en omgeving te zien zou zijn via het Mr. Zap pakket is een “broodje aap verhaal” !!!! Over Eurosport wordt pas eind februari op zijn vroegst door programmaraad en Eneco dat nu UPC is, besloten, zo laat “MR. ZAP” weten. Wel is via Mr Zap beschikbaar: Extreme Sports Channel

Jerry Springer, de presentator met de meeste vechtpartijen in z’n programma, is vandaag 56 jaar geworden. Toch wel leuk dat SBS6 alleen nog maar oude afleveringen uitzend, de uitzendingen zonder vecht partijen zijn net zo erg als Oprah

Novamedia, de exploitant van de Postcodeloterij, heeft zich garant gesteld voor de kosten van de wervende spots voor De Nieuwe Omroep (DNO) die op SBS 6 worden uitgezonden. Indien het geesteskind van Aad van den Heuvel niet de felbegeerde status van aspirant-omroep bereikt, zullen de Postcodeloterij / Novamedia die kosten voor hun rekening nemen. De spots zijn tweemaal op prime-time uitgezonden en daarnaast nog enkele keren op stille uren. Als DNO toch niet van de grond komt en geen aanspraak kan maken op het geld uit de pot voor de publieke omroep, dan betalen de deelnemers aan de Postcodeloterij indirect mee aan de gemaakte kosten voor DNO. Indien DNO niet in de lucht komt, zullen de kosten op een later tijdstip met de Postcodeloterij worden verrekend. En wij maar denken dat de postcode loterij alleen goede doelen steunt, zoals kinderen die in een rolstoel zitten.

DNO zal binnenkort ook een promotiekrant bezorgen bij 5,1 miljoen huishoudens, waarbij KPN Telecom, haar dochter Planet Internet en enkele goede doelen de grootste kosten dragen. En dat terwijl De Nieuwe Omroep zelf nauwelijks beschikt over geld. Aad van den Heuvel reageert “Wat vermoeden jullie journalisten toch allemaal ? Wij worden doorlopend afgeschilderd als een licht-terroristische organisatie. Maar één ding weet ik zeker: we hebben nu al 10.000 leden en die 50.000 halen we echt.” De uitslag volgt op 31 maart 2000. Meer info vind u op de website zelf

Mediakabel, een verzameling Nederlandse kabelaanbieders, is gestart met aanbieden van interactieve televisie onder de naam Mr Zap een site die de moeite waard is om even te bezoeken. Via de nieuwe dienst kunnen consumenten films bestellen, muziek luisteren en games spelen. Ook wordt het aantal zenders flink uitgebreid. De kabelbedrijven hebben een gezamenlijk bereik van 1,6 miljoen hushoudens.

Maandagavond 14 februari neemt de Latijns-Amerikaanse afdeling van Radio Nederland Wereldomroep een benefietconcert op dat georganiseerd wordt ten gunste van de slachtoffers van overstromingen in Venezuela, eind vorig jaar. Het concert vindt plaats in Paradiso in Amsterdam en het wordt in het opvolgend weekend uitgezonden in Centraal- en Zuid-Amerika.

De Zeute dröpkes Nederpoprock band uit het oosten des lands met eigen reportoire in het Nederlands en Achterhoeks dialect, is momenteel hard aan het werk met het leggen van de laatste hand aan hun 2e CD welke dit voorjaar wordt uitgebracht op het Silvox label. DJ’s welke meer willen weten (bio) of een demo exemplaar van die nieuwe CD willen kunnen deze aanvragen bij Marcel Esselink 0543-520084 of e-mail marcel.esselink@planet.nl

Grote Muziekdag moet jeugd stimuleren
In Rotterdam zijn zaterdag enkele honderden jongeren met hun muziekinstrumenten verschenen op de Grote Muziekdag in de Doelen.
Hetinitiatief van verscheidene muziekstichtingen in Nederland is bedoeld om beginnende musici te stimuleren door te gaan met hun hobby. Er werd gespeeld is allerlei stijlen: van klassiek tot gospel en van rap tot folk.