Search
Close this search box.

Kort nieuws op Dondersdag 19 Juli 2001

05.00 uur

Eva Smit verzorgt deze zomer een dagelijkse mediarubriek op Radio West op 88.4 fm. De rubriek wordt elke werkdag rond half twaalf uitgezonden en bevat medianieuws, -nieuwtjes en gesprekken met bekende of minder bekende Nederlanders over internet, reclame, kranten, radio en televisie. Daarnaast gaat Eva Smit, op verzoek van luisteraars, op zoek naar bekende Nederlanders die alweer enige tijd ‘uit beeld’ zijn. Luisteraars kunnen hun mediavragen stellen via de Radio West-reactietelefoon

Kinderkanaal Fox Kids Europe heeft een vijfjarige overeenkomst getekend met Aster City Cable voor de distributie van het Fox Kids Poland channel. Aster City,de op één na grootste kabelaanbieder van Polen.

Car hits, high falls, fire burns, special effects, horse stunts en bullet hits. Gaat het bij je kriebelen als je dit leest of duik je iets dieper in je stoel? Yorin is, voor het programma Stuntschool, op zoek naar 4 mannen en 4 vrouwen die een opleiding willen volgen aan de stuntschool. In het programma zullen zij gevolgd worden tijdens de zware oefeningen en stunts die ze onder de knie moeten krijgen. Aan het eind van de serie zal één kandidaat uitgekozen worden tot de beste stuntman/vrouw. Diegene zal een rol aangeboden krijgen in een speelfilm. Ben jij niet bang voor een stootje? Op de site kun je meer lezen over de eisen en hoe je je kunt inschrijven voor het programma.

Bieden op kaartjes voor het slotconcert van de populaire Ierse band U2. Veilinghal.nl maakt het mogelijk. Van 19 tot 26 juli kan er geboden worden op een compleet arrangement voor twee personen om geheel verzorgd het allerlaatste concert van de ‘Elevation Tour’ van de band mee te maken.

Zoek je een leuke baan in de MediaWereld, kijk dan eens in de honderden vacatures van de RadioWereld.

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en Financiële Diensten Amsterdam (FDA) beginnen samen een financiële nieuwsdienst. De dienst levert een selectie van de berichten van het ANP en die van het FIA-nieuws van FDA zoals: bedrijfsnieuws, vooruitblikken en analyses, macro-economisch nieuws, stemmingsbeelden van beurzen, rentetrends, agenda’s en het belangrijkste binnen- en buitenlandse politieke nieuws. Per dag verschijnen ongeveer 175 berichten die voornamelijk bedoeld zijn voor mensen in de financiële sector, zo meldt ANP.

Saxofonist/componist Toon Roos heeft zaterdag 14 Juli j.l. de Bird Award ‘Artist Deserving Wider Recognition’ in ontvangst genomen tijdens het concert van zijn kwartet op het North Sea Jazz Festival in Den Haag. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en de uitnodiging ook volgend jaar weer op het North Sea Jazz Festival te komen spelen.

Twee maanden lang zendt de KRO iedere zondag het vakantie-radioprogramma Route de Soleil uit. Het Radio 2-programma maakt een virtuele busreis door Frankrijk, Spanje en Portugal. Op de website staat na de uitzending het reisverhaal.

De RadioWereld is op zoek naar een Cartoon tekenaar voor haar nieuwe site waarmee we binnenkort online willen gaan. Heeft u ervaring, laat het ons weten.

Op 17 juli om 9.00 uur voert UPC Nederland in de gemeenten Duiven en Westervoort nieuwe frequenties in. Dit betekent dat vanaf deze datum de radio- en televisiezenders op andere frequenties worden doorgegeven. UPC verzoekt al haar abonnees hun televisietoestellen en eventueel radio’s en videorecorders opnieuw in te stellen. Met de herindeling van de radiofrequenties en daarmee de harmonisering met de rest van de regio, voegt UPC een aantal extra radiozenders toe aan het bestaande radiopakket. Het gaat om de volgende zenders: Radio Nationaal, ID&T Radio (voorheen Slam!FM), Arrow Classic Rock, Country FM en Colorful Radio.

Het laatste nieuws op Donderdag 19 Juli 2001

Napster komt met eigen formaat .nap. Napster zal voor haar betaaldienst een nieuw eigen muziekformaat gaan gebruiken: .nap. Het bedrijf is hiervoor in zee gegaan met PlayMedia.
Lees verder in WebWereld

De redacties van het Groninger Dagblad en de Drentse Courant hebben hun medewerking opgeschort aan het fusieproces met het Nieuwsblad van het Noorden. Er bestaat daardoor een reële kans dat de fusie in gevaar komt, aldus de woordvoerder van de redacties. De redacties zijn het niet eens met het advies aan de directie van de Noordelijke Dagblad Combinatie om de nieuwe krant die in 2002 moet ontstaan Nieuwsblad van het Noorden te noemen.
Lees DFT verder

De onbekende Amerikaanse start-up FullAudio zegt het eerste bedrijf te zijn dat alle vereiste licenties bezit om via internet muziek aan te mogen bieden van een grote platenmaatschappij. Afgelopen weekend bereikte FullAudio een akkoord met EMI Recorded Music. Al eerder was het bedrijf erin geslaagd een licentie te bemachtigen van EMI’s muziekuitgeverij. Voor het online aanbieden van muziek is zowel een licentie nodig voor de compositie als voor de opname van een bepaald nummer.
Lees verder in de Telegraaf

De VPRO gaat ook dit jaar vijf avondvullende uitzendingen maken van het programma Zomergasten. Sylvia Tóth, Mensje van Keulen, Barend en Van Dorp, Youp van ’t Hek en columnist Martin Bril zijn dit keer de gasten. Adriaan van Dis tekent opnieuw voor de presentatie. De reeks begint op zondag 5 augustus. Met diverse fragmenten kunnen de gasten hun ideale tv-avond samenstellen.
Lees verder in de Telegraaf

Leuk is het toverwoord. Neem nou dat spotje met die lama. Een jongeman, in wie BBC-kijkers een bekend gezicht uit het satirische programma The The Friday Night Armistice kunnen herkennen, kijkt het dier recht in de ogen. Dat wordt spuwen. Maar door een gelukkig toeval weet de jongeman het gevaar net op tijd te ontwijken. Soms is het geluk immers dichterbij dan men denkt.
Lees NRC verder

De VPRO maakt ook dit jaar vijf avondvullende uitzendingen van het programma Zomergasten. Sylvia Tóth, Mensje van Keulen, Barend en Van Dorp, Youp van ’t Hek en columnist Martin Bril zijn dit keer de gasten. Adriaan van Dis tekent opnieuw voor de presentatie.
Lees Trouw verder

Kijkers vinden het ‘NOS-Journaal’ saai. Betrouwbaar maar saai, blijkt uit onderzoek. Gelukkig werken die wakkere jongens en meisjes van Nico Haasbroek keihard om die saaiheid te doorbreken. Minder agendanieuws dus, meer reportages.
Lees Trouw verder

Opeens staat overal te lezen dat Boudewijn Büch zo goed is. Het feit dat zijn huidige serie bij de VARA zijn laatste is, heeft allerlei columnisten wakker geschud die hem tot dusver zelden of nooit serieus namen. Plotseling is hij een authentiek talent dat niet voor de televisie verloren mag gaan, terwijl de VARA de rol van cultuurbarbaar heeft gekregen.
Lees NRC verder

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.