Regio Radio (ORN) verstevigt marktleiderschap

Uit de luistercijfers van periode januari / februari 2004 van het Continu Luisteronderzoek, blijkt dat Regio Radio haar positie als marktleider wederom heeft verstevigd. In het tijdvak 07:00 – 19:00 uur is Regio Radio aldus verruit marktleider met een marktaandeel van 15,7% gevolgd door Radio 2 (13,1%) en Sky Radio (11,3%).

In een persbericht laat men ook weten dat men in 8 van de 13 regionale uitzendgebieden marktleider is. Ook is Regio Radio in commercieel interessante doelgroepen gestegen in marktaandeel. Zo stijgt Regio Radio in vergelijking met de vorige meetperiode (december 2003 / januari 2004) in de doelgroep sociale klasse AB1 van 10,4% naar 10,6%. Daarmee houdt Regio Radio zenders als Radio 3FM (9,5%) Noordzee 100.7 FM (5,0%) en Radio Veronica (4,7%) achter zich.

Ook bij de doelgroep boodschappers zit Regio Radio in de lift in vergelijking met de vorige meetperiode. Bij de doelgroep boodschappers 20-49 jaar behaalde de  ‘publieke regionalen’ een marktaandeel van 5,9% (was 5,5%) en bij boodschappers 35-49 jaar 8,3% (was 7,9%).

De bovenstaande cijfers zijn afkomstig uit het CLO van onderzoeksbureau Intomart en hebben betrekking op het tijdvak 07.00-19.00 uur. De reactie van de directeur van ORN, Ard Biesheuvel, : “ Dat de luisteraar ons steeds beter weet te vinden en te waarderen is ons niet vreemd, we leveren tenslotte kwalitatief goede radio. Nu aan ons de taak dat aan de adverteerder te vertellen. Dat mag met zulke cijfers niet moeilijk zijn”. [K.v.S./Radio.NL]