Search
Close this search box.

Gouden Palm voor Fahrenheit 9/11

Regisseur Michael Moore heeft met zijn film ‘Fahrenheit 9/11’ een Gouden Palm gewonnen op het filmfestival in Cannes. Juryvoorzitter Quentin Tarantino maakte de winnaar bekend en Moore ontving de prijs uit handen van actrice Charlize Theron.

‘Fahrenheit 9/11’ wordt alom beschreven als een kritische film die onder andere gaat over mogelijke banden tussen de eerste familie van de Verenigde Staten, de familie Bush met de familie Bin Laden. Daardoor zijn Amerikaanse distributeurs erg huiverig voor het aankopen en laten zien van de film.

Moore was zichtbaar van de kaart door zijn overwinning. “Wat hebben jullie gedaan? Merci!”, zei hij aan het begin van zijn dankwoord. De regisseur hoopt dat door het winnen van deze prestigieuze prijs meer Amerikanen de film kunnen gaan zien. ‘Fahrenheit 9/11’ won van concurrenten ‘Shrek 2’ met de stemmen van Will Smith en Angelina Jolie en ‘Ladykillers’ van Tom Hanks.

Bij de uitreikingen van de Gouden Palm, zaterdagavond, bleken opvallend veel Aziatische films en acteurs er met prijzen vandoor te gaan. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten