Zondagmiddag in mediaprogramma Antenne 2

Zondagmiddag tussen 16.00 uur en 18.00 uur is het mediaprogramma ‘Antenne 2’ op Radio 2 te horen. Het mediamagazine behandelt opmerkelijke gebeurtenissen bij radio, televisie, kranten, tijdschriften en internet.

Luisteraars kunnen ook deelnemen aan het radioprogramma ‘Antenne 2’. Vragen en klagen over de media kan 24 uur per dag via de Klaagbaak van het programma onder telefoonnummer 035 – 67 17 222. Beluister hier de meest recente uitzending van Antenne2 in realaudio. [Radio.nl]

De volgende onderwerpen komen aan bod:

– Worden de spannendste radioprogramma’s ’s nachts gemaakt? En waarom kan dat dan eigenlijk niet overdag? Antenne 2 maakt een uitgebreide tocht langs de nachtbrakers van Hilversum en bezoekt o.a. Cees Grimbergen (Casa Luna op Radio 1), Menno de Boer (Radio 538), Hettie Lubberding (Nachtdienst op Radio 1) en Giel Beelen (Radio 3FM).

– Deze zomer broedt media-staatssecretaris Medy van der Laan op de vraag welke nieuwe omroepen in 2005 toegelaten mogen worden tot het publieke bestel. Wij gokken op Omroep Max (voor vijftigplussers) en maken vast de rondleiding door het fictieve nieuwe omroeppand van Max, samen met voorzitter Jan Slagter.

– Bij de Eindregie worden de banden ingestart die u daadwerkelijk op uw tv-scherm te zien krijgt. En bij live-televisie (van bijvoorbeeld Prinsjesdag) wordt er driftig geschakeld tussen alle aangeleverde beelden. Maar wie doen dat eigenlijk en hoe gaat dat in z’n werk? Antenne 2 stond in de weg bij de Eindregie van de Nederlandse televisie.

– En verder; beroepscynicus Hans Dorresteijn leest de krant voor positivo’s, de ‘Wait’, een website vol met oude kindertelevisietunes en –foto’s en unieke, nooit eerder vertoonde beelden van het meest merkwaardige tv-programma van het afgelopen seizoen, ‘De Dierentolk’.